Valencia Basket estarà en la final de la LF Endesa (66-73)

05/05/2022

Valencia Basket estarà en la cinquena final de la seua història. El conjunt taronja va fer valdre l'avantatge de 12 punts obtinguda en el partit d'anada de les semifinals de la LF Endesa davant Spar Girona, tancant el bitllet per a la final a la Fonteta. El combinat de Rubén Burgos va patir, però va saber aguantar les envestides de l'equip català, amb l'actuació destacada d'Ángela Salvadores. El conjunt taronja s'enfrontarà al vencedor de l'eliminatòria entre Perfumerías Avenida i Cadí La Seu. Pel quart títol.

El combinat taronja va eixir a pista amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Bec Allen, Celeste Trahan-Davis i Raquel Carrera. El partit començava amb molta activitat i successives canastres per part de tots dos equips. Valencia Basket agafava un primer avantatge de 5 punts amb un 6-0, que Reisingerovà frenava. La renda no tardava a quedar en taules amb una Gardner protagonista. Aqueix protagonisme li ho robava Salvadores per a retornar l'avantatge de 5 punts. Julbe parava el partit. Després del temps mort. Trahan-Davis ampliava a 7, però Gardner tallava el 7-0 des del triple al final del primer quart.

A l'inici del segon, la defensa i l'encert de les de Rubén Burgos continuava impecable i, d'aquesta manera, tornaven a ampliar les distàncies. Casas la deixava en 8 punts. En aqueixos moments, només Drammeh treia punts per a Spar Girona. L'exterior reduïa a 5. Valencia Basket va passar per uns minuts en els quals aqueix encert va baixar, però va poder mantindre a ratlla al seu rival. El temps en aquest quart transcorria més lent, amb moltes interrupcions per faltes i els seus conseqüents tirs lliures. Quan Burke retallava a 3 punts, l'entrenador taronja demanava temps mort. No aconseguia l'equip valencià veure cércol a continuació i les catalanes eren implacables: 7-0 i donaven la volta al marcador al descans (34-36).

Després del pas pel vestuari les sensacions seguien sense ser del tot bones. La defensa visitant estava col·lapsant l'atac de Valencia Basket. Gardner col·locava la diferència en 5 punts i Rubén Burgos parava el partit. La màxima de Spar Girona arribava fins als 8 punts amb triple de Flores. Salvadores apareixia en un moment de necessitat, contestant de la mateixa manera i oxigenant a l'equip. Gràcies a una bona recta final de quart, ajudat a pujar per una Fonteta molt endollada, Valencia Basket deixava en només 4 punts el desavantatge del partit. L'eliminatòria seguia de cara.

Semblava que aqueix arreón final podia tindre continuïtat en l'últim període. Ouviña deixava la distància en 1 punt des del tir lliure, però Spar Girona posava terra pel mig amb un 7-0, que obligava a Burgos a demanar temps mort. Reisingerová ho va ampliar encara més fins als 10. L'equip només tenia un matalàs de 2 punts. Valencia Basket va aguantar i va impedir que fora a més. Carrera deixava en 7 punts la diferència, però Gardner recuperava els 10 poc després. Per fortuna, el conjunt taronja no es va ensorrar. Parcial de 8-0 i la Fonteta esclatava. Ara era Julbe el que parava el partit. 2 punts a baix i amb l'eliminatòria en +10. Spar Girona no havia dit la seua última paraula. Amb un 5-0, recuperava 7 punts d'avantatge amb menys d'un minut per disputar-se. Quedava menys temps i ja era difícil anar per la victòria, però, almenys, Valencia Basket va poder fer valdre els +12 de l'anada.