Valencia Basket assegura el Top-4 en Liga Endesa guanyant al Hereda San Pablo Burgos (84-70)

10/05/2022

Valencia Basket va certificar la seua posició entre els quatre primers de la Liga Endesa per onzena vegada en les últimes dotze Lligues Regulars completades després d'aconseguir un sòlid triomf davant l'Hereda San Pablo Burgos per 84-70 que allarga a deu la ratxa de victòries consecutives a la Fonteta en acb. En un triomf coral amb sis jugadors amb 8+ punts, l'equip taronja es va enlairar en el final del segon quart i va decantar el partit en un tercer quart en el qual només va permetre 9 punts als seus rivals, per a administrar amb tranquil·litat una renda que va arribar a ser de 22 punts. Labeyrie amb 13 punts i Hanlan amb 12 van ser els millors anotadors.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Xabi López-Arostegui, Josep Puerto, Jasiel Rivero i Bojan Dubljevic. Dos triples del base belga van obrir un parcial taronja d'eixida encara que Clemmons i una acció individual de Benite van replicar abans d'una estratègia de fons que va acabar amb cistella de López-Arostegui i un triple del propi aler basc. Benite va encadenar dos encerts per a posar el 11-9 en arribar a la meitat del primer acte abans de dos triples de Dubljevic i Puerto. Cinc punts seguits de Jarell Eddie van tornar a apretar el marcador per a deixar-ho en 18-16 al final del primer quart.

L'equip burgalés castigava les pèrdues per a córrer i equilibrar el partit amb l'empat a 20 a set minuts del descans i Nnoko col·locava per primera vegada per damunt a l'equip castellà. Un 2+1 de Rivero donava la volta però Marc García i un triple de Renfroe posaven el 23-27 en arribar a la meitat del segon quart. Un triple de Claver i dos tirs lliures de Van Rossom trobaven la resposta de Nnoko i Eddie per a mantindre per damunt al quadre burgalés. Labeyrie i Hanlan canviaven de nou el sentit del partit però Eddie mantenia pegat al Hereda San Pablo Burgos. López-Arostegui, un 2+0 de Labeyrie i una cistella de Puerto després del rebot en la fallada des de la personal del seu company van donar una xicoteta estirada per a arribar al descans amb 40-33.

Un ganxo de Dubljevic va ser la primera cistella de la segona meitat i una acció individual de Xabi va posar per primera vegada la renda taronja per damunt de la desena. Quatre punts seguits de Labeyrie van allargar el parcial fins que Benite ho va deixar en 14-0. El brasiler va agafar el protagonisme ofensiu del seu equip per a posar el 48-37 al pas pel minut 25 però un ganxo de Dubljevic i una cistella marca de la casa de Dimitrijevic recuperaven eixe màxim avantatge de 15 punts. I Pradilla i una acció individual de Dimitrijevic estenien un nou parcial per a posar per primera vegada la vintena d'avantatge abans d'un triple de Eddie per al 58-40 amb dos minuts per jugar en el tercer acte. Neno va trobar a Papi baix l’anella i encara que els triples del quadre castellà van començar a entrar, una acció del base normacedoni ho deixava en 62-42 amb deu minuts per jugar.

Hereda San Pablo Burgos va trobar en l'inici de l'últim quart un poc d'encert en el tir exterior i encara que Hanlan anotava suficiente per a mantindre l'avantatge taronja, Nnoko després de rebot ofensiu col·locava el 66-50 amb set minuts per a acabar i portava a Peñarroya a parar el partit. Un triple de Dimitrijevic i una cistella de Hanlan replicaven als encerts visitants però un 3+1 de Phillip i una canastra de Salash acostaven a 11 als burgalesos amb quatre minuts per jugar. Un mat de Claver trobava la resposta d'un triple de Renfroe per al 73-63 però Claver va repetir amb el triple des de la cantonada i després d'una bona acció defensiva, un altre triple de Van Rossom tallava qualsevol intent de reacció visitant. Els últims compassos només van servir per a deixar el marcador final en 84-70.