La Fonteta busca un triomf per a forçar el tercer partit de la final

11/05/2022

Sense marge d'error. Valencia Basket afronta el segon partit de la final de LF Endesa abans Perfumerías Avenida en el qual una victòria suposa forçar el tercer partit i continuar lluitant pel títol de lliga i una derrota significa dir adeu a la temporada (dijous 12, 20.30 hores, Fonteta, Teledeporte). El combinat taronja no va poder traure un triomf en Würzburg diumenge passat i necessitarà de la calor de la Fonteta per a poder continuar viu en el somni d'alçar la LF Endesa.

 

Rubén Burgos analitza el partit

El tècnic ha valorat que “hem de millorar algunes coses del joc i amplificar el desig de voler i creure a guanyar. El vam fer el primer dia, però crec que pel descans breu, pel viatge, pel desgast i el sobreesforç de passar l'eliminatòria contra Girona, sentir que havíem fet una cosa important i que ho mereixíem. No vull que ningú pense que això ja està i que, si aconseguim alguna cosa més, bo és. Volem una mica més i tenim tota l'ambició del món d'aconseguir un títol per al nostre club, afició i continuar creixent. En aqueixa línia hem treballat aquests tres dies. A conjurar-nos en aqueix desitjar-ho més encara i a preparar-nos una mica millor. Hem incidit en aqueixos aspectes ofensius de poder trencar la bona defensa de Salamanca, especialment en les posicions interiors, i d'aprofitar els avantatges que aconseguirem en alguns moments amb bons llançaments i no vam tindre l'encert. Segur que, amb el treball d'aquests dies, en el nostre pavelló i amb la nostra afició estem una mica millor i a veure si és suficient per a guanyar”.

 

Laura Gil única baixa

Valencia Basket manté com a única baixa a Laura Gil, que té un trencament en el tendó d'Aquil·les i estarà fora el que resta de temporada. La resta de les jugadores es troben disponibles per a jugar i completa el roster des de L’Alqueria del Basket Claudia Contell.

 

Precedents

Els precedents entre tots dos equips continuen clarament a favor de Perfumerías Avenida amb un balanç de 11-3. Però la veritat és que l'equip taronja ha demostrat plantar més cara a les de Salamanca des de la temporada passada, amb un 6-3 des de llavors. No obstant això, aqueixes victòries taronja van ser quasi totes en la 20-21, amb una en lliga i una en la final del playoff. L'única d'aquesta temporada és en la final de la Supercopa LF Endesa. Perfumerías Avenida va guanyar els dos partits de lliga regular d'enguany i el primer partit d'aquesta final de playoff. Valencia Basket vol començar a equilibrar més aqueixa balança.

 

El primer partit, d'allò més travat

El primer partit de la final no es va caracteritzar per mostrar un bàsquet brillant precisament. Les defenses es van imposar i va ser la individualitat de Copper la que acabaria decantant la victòria per a les locals, perquè jugadores com Katie Lou Samuelson o Emese Hof, que solen ser importants, a penes van aparéixer per a Perfumerías Avenida. Per part de Valèecia Basket la falta d'encert va ser mortal, especialment amb aqueix 0/14 en triples. Només Raquel Carrera i Cristina Ouviña van arribar als 10 de valoració.

 

A forçar el tercer partit

El conjunt de Rubén Burgos no té marge d'error si vol continuar lluitant pel títol de LF Endesa. L'any passat va arribar al tercer partit gràcies a una victòria en el primer a Salamanca, encara que després Perfumerías Avenida va respondre amb un 0-2, alçant així el títol. Aquesta temporada l'eliminatòria comença en contra, per la qual cosa Valencia Basket ha d'empatar-la aquest dijous a la Fonteta per a no acomiadar-se de la temporada i veure com les de Salamanca guanyen la lliga en el pavelló taronja. Això sí, la història està en contra: En onze de les tretze finals de LF Endesa que s'han disputat amb aquest format de tres partits, el campió ha acabat sent aquell equip que s'alça en el primer. Una de les excepcions la va marcar Ros Casares davant aquest mateix rival en la 07/08, quan l'equip valencià li va donar la volta a l'eliminatòria en véncer els dos últims partits.

 

El rival: Perfumerías Avenida

Perfumerías Avenida està a 40 minuts d'aconseguir el doblet de la temporada a la Fonteta i la huitena lliga de la seua història. L'equip de Roberto Íñiguez ja va guanyar la Copa de la Reina el mes de març passat a la Fonteta i té l'oportunitat d'alçar el seu segon títol d'enguany en el mateix escenari. Valencia Basket es deixarà fins a l'última gota en la pista per a evitar-ho. En el cas que les taronja empaten l'eliminatòria, el combinat de Salamanca té una segona bala per a tornar a Würzburg. Un tercer partit que serà a vida o mort per a tots dos equips.

 

Les visitants mantenen l'única baixa de Bella Alarie, perquè es va lesionar fa unes setmanes durant un entrenament en el seu genoll esquerre i estarà de baixa almenys un mes. L'entrenador basc va poder comptar amb la resta de l'equip per al primer partit i no es preveuen canvis sobre aquest tema.

 

Durant tot el playoff i, concretament en el primer partit de la final, la jugadora més perillosa de Perfumerías Avenida és Kahleah Copper. En aquests cinc enfrontaments ha fet una mitjana de 16 punts, 3,8 rebots, 1,6 assistències, 1,2 recuperacions i 14 de valoració).

 

Segueix el partit en…

TV

 

 

Teledeporte

 

https://www.rtve.es/play/videos/directo/tdp/

Radio

Dial

Internet

Radio Esport

91.4 FM

https://bit.ly/2VqKH4p

Intereconomía Radio

107.1 FM

https://bit.ly/31rEScv

À Punt Radio

102.2 FM

https://bit.ly/3k6E3Na

99.9 Plaza Radio

99.9 FM 101.5 FM

https://999plazaradio.valenciaplaza.com/

 

Plantilles

PLANTILLA PERFUMERÍAS AVENIDA

Nombre

Nacimiento

Posición

Alt.

2

Kahleah Cooper

EE. UU.

Alero

1.86

3

Nogaye Lo Sylla

España

Pívot

1.91

4

Leonor Rodríguez

España

Alero

1.81

5

Maite Cazorla

España

Base

1.78

6

Silvia Domínguez

España

Base

1.68

11

Adaora Elonu

EE. UU.

Alero

1.85

13

Andrea Vilaró

España

Escolta

1.85

21

Emese Hof

Países Bajos

Pívot

1.90

33

Katie Lou Samuelson

Gran Bretaña

Alero

1.90

34

Maria Fasoula

Grecia

Pívot

1.95

44

Karlie Samuelson

Gran Bretaña

Alero

1.80

 

Bajas

 

 

 

31

Bella Alarie

EE. UU.

Pívot

1.93

 

Roberto Íñiguez

 

Entrenador

 

 

PLANTILLA VALENCIA BASKET

Nombre

Nacimiento

Posición

Alt.

3

Itziar Germán

España

Ala-Pívot

1.82

4

Anna Gómez

España

Base

1.78

5

Cristina Ouviña

España

Base

1.75

6

Lorena Segura

España

Escolta

1.80

7

Ángela Salvadores

España

Escolta

1.78

8

Rebecca Allen

Australia

Escolta-Alero

1.88

9

Queralt Casas

España

Escolta

1.77

10

Leticia Romero

España

Base/Escolta

1.72

14

Raquel Carrera

España

Pívot

1.88

18

Celeste Trahan-Davis

EE. UU.

Ala-Pívot

1.85

21

Marie Gülich

Alemania

Pívot

1.95

23

Claudia Contell

España

Base

1.77

 

Bajas

 

 

 

15

Laura Gil

España

Ala-Pívot

1.91

 

Rubén Burgos

 

Entrenador

 

 

 


TAGS: