Valencia Basket s'acomiada de la LF Endesa davant una Fonteta immensa (62-67)

12/05/2022

Valencia Basket diu adeu al títol de lliga. Pese a l'empenyiment d'una espectacular Fonteta amb quasi 6.000 persones, l'equip taronja finalment no va poder forçar el tercer partit de la final en una trobada que va acabar d'allò més atapeït davant Perfumerías Avenida. Les salmantines se proclamen campiones. Els punts de Bec Allen i Celeste Trahan-Davis al costat de la direcció de Cristina Ouviña no van ser suficients per a continuar somiant amb el primer títol de lliga.


El conjunt taronja va eixir a pista amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Bec Allen, Raquel Carrera i Marie Gülich. Les visitants estrenaven el partit amb un 0-4 que Allen frenava de llarga distància. Encara que Valencia Basket estava movent bé la pilota i trobant la canastra, falta tancar millor el seu cércol davant un Perfumerías Avenida que estava també encertat. El combinat de Salamanca va agafar un primer avantatge de 5 punts, però el lideratge d'Allen no tardava a igualar les forces. 7-0 entre l'australiana i Casas per a col·locar a Valencia Basket 2 a dalt. Copper ho tallava des del triple per dues vegades consecutives. El primer finalitzava amb 4 d'avantatge per a Perfumerías Avenida.


Encara que el segon arrancava amb canastra de Carrera, les visitants responien amb un 5-0 de parcial que posava la seua màxima en 7 punts. Apareixia llavors Trahan-Davis per a evitar que continuara creixent, però un altre 5-0 d'elles obligava a Rubén Burgos a demanar temps mort amb 10 punts de desavantatge. Valencia Basket estava tenint problemes per a finalitzar amb èxit. Encara que Carrera reduïa a 7 punts, Perfumerías Avenida estava sabent mantindre les distàncies amb anotació molt repartida i Copper feia augmentar la seua renda fins als 14 punts. Al conjunt taronja se li estava encongint el cércol. No entrava res. La màxima la posava Hof en 16, però Trahan-Davis i Allen ho estrenyien a 11 punts al descans (27-38).


El tercer ho inaugurava Trahan-Davis des del triple. I ella mateixa era l'encarregada de reduir a 3 punts, encenent en gran a la Fonteta. El parcial d'eixida era de 9-1, amb 7 punts seus. Roberto Íñiguez parava el partit. Copper, imparable, ho frenava just després del temps mort i posava una renda de 7 punts. La resposta taronja era contundent amb un 8-0 que donava la volta al marcador. +1 d'avantatge. No obstant això, un parcial final visitant de 4 punts seguits, les deixava 3 punts per davant al final del tercer quart.


Un intercanvi de punts posava les coses difícils per a tornar a remuntar. Perfumerías Avenida s'havia col·locat amb 7 punts de renda i el conjunt taronja no aconseguia frenar-les en atac. Rubén Burgos demanava temps mort. Afortunadament, Allen apareixia amb un triple que retallava la distància, però calia defensar. Passat l'equador del quart, Trahan-Davis, que estava completant una autèntica exhibició, el reduïa encara més a 3 punts. La ment freda de Samuelson gelava la Fonteta amb un triple. El tècnic taronja el tornava a parar amb el desavantatge en 6 punts. Cada vegada que Valencia Basket s'acostava, Perfumerías Avenida s'allunyava. La falta d'encert en els tirs lliures estava resultant determinant. Ouviña va mantindre vives les esperances amb un 2+1 mancant un minut, que deixava la diferència en 3 punts. No obstant això, els detalls en les últimes jugades van impedir el miracle. Les de Salamanca es proclamaven campiones de lliga a la Fonteta.TAGS: