Horaris de la sèrie de quarts de final de Playoff de la Liga Endesa davant Bitci Baskonia

15/05/2022

Amb els huit equips que disputaran la lluita pel títol en la Liga Endesa definits ahir, Valencia Basket ha conegut este matí que obrirà la seua eliminatòria de quarts de final del Playoff de la Liga Endesa davant el Bitci Baskonia el dimarts 24 de maig a les 21:00 hores a la Fonteta.

 

El segon encontre, que es disputarà en el Fernando Buesa Arena de Vitòria, es jugarà el dissabte 28 de maig a les 18:30 hores.

 

En comptar amb el factor pista a favor, en cas de ser necessari el tercer partit per a resoldre esta sèrie, l'eliminatòria tornaria a la Fonteta per a eixa decisiva trobada el dilluns 30 de maig a les 19:00 hores, encara que en el cas que l'eliminatòria entre Real Madrid i Baxi Manresa es resolga en dos partits, el partit passarà a les 21:00 hores.

 

El guanyador d'esta sèrie s'enfrontarà en les semifinals al vencedor d'eixe enfrontament entre el Real Madrid i el Baxi Manresa.

 

Reedició dels quarts de final de l'any passat

Este enfrontament serà la tercera ocasió consecutiva en la qual Valencia Basket es trobe amb l'equip vitorià en les eliminatòries per al títol (es van trobar en semifinals de la Fase Final de la Liga Endesa a la Fonteta de 2019-20) i una reedició de la duríssima eliminatòria de quarts de final de l'any passat. El primer partit va acabar amb un ajustat 87-86 en el qual l'equip taronja va recuperar el desavantatge al final amb dos tirs lliures de Dubljevic (20 punts) i una recuperació de Guillem Vives en l'acció final del partit. El segon punt de l'eliminatòria se'l va emportar el conjunt vitorià, que va defensar la seua pista per 76-65 en un partit que va dominar des del principi amb 15 punts de Giedraitis. El tercer i definitiu se'l va emportar Valencia Basket a la Fonteta per 78-73 amb 18 punts, 7 rebots i 29 de valoració de Nikola Kalinic.

 

Seté enfrontament contra Baskonia en eliminatòries pel títol

Esta sèrie de quarts de final suposa la setena ocasió en la qual valencians i alabesos es troben en les sèries pel títol. La primera vegada va ser en els huitens de final del Playoff de la temporada 1990-91, en una eliminatòria que es va resoldre a favor de l'equip vitorià per 2-0. Estos dos equips es tornarien a trobar en els quarts de final de la temporada 2001-02, en un Playoff al millor de cinc en el qual els gasteiztarres es van classificar per 3-1. Es creuarien de nou en l'eliminatòria de quarts de final de la temporada 2007-08, que es va jugar en el format al millor de tres partits i que el conjunt basc va guanyar per 2-1, amb triomf baskonista per 82-61 en el tercer i definitiu partit. En les semifinals de la temporada 2016-17, la primera ocasió en la qual l'equip taronja va poder eliminar al vitorià, l'equip taronja va passar a la final amb un resultat de 1-3 malgrat tindre el factor pista en contra. Tots dos equips es tornarien a creuar en la semifinal a partit únic de la temporada 2019-20 en la Fase Final de la Liga Endesa disputada a la Fonteta i que va acabar amb triomf baskonista per 73-75. I el precedent més recent és la sèrie de quarts de final de la passada campanya en la qual Valencia Basket es va imposar per 2-1 esmentada en el paràgraf anterior.


TAGS: