Bitci Baskonia s'avança en els Quarts de final (79-80)

24/05/2022

El conjunt vitorià s'imposa en un cara o creu a la Fonteta per a emportar-se el primer punt dels quarts de final del PlayOff de la Liga Endesa davant una sorollosa afició local. Xabi López-Arostegui i Neno Dimitrijevic van ser els màxims anotadors en un partit on va destacar el tram final de Sam *Van Rossom i Mike Tobey.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Neno Dimitrijevic, Xabi López-Arostegui, Víctor Claver, Jaime Pradilla i Bojan Dubljevic. El quadre vitorià va començar el partit més enxufat amb un parcial de 0-5 però López-Arostegui va ficar la primera del quadre taronja i Dimitrijevic va encadenar dues accions individuals per a mantindre un a baix al quadre taronja abans d'un triple de Fontecchio, al qual va respondre Dubljevic amb un altre. Pradilla ho va empatar des del tir lliure però l'aler italià del Bitci Baskonia mantenia a l'equip visitant per damunt amb el 10-12 en arribar a la meitat del primer quart. Neno no va fallar des de la mitjana distància i un 2+1 de Xabi va posar per primera vegada per damunt l'equip local, al que va seguir una altra cistella en acció individual de Dimitrijevic per a ampliar el parcial. Fontecchio i un triple de Giedraitis van tornar a posar per damunt a l'equip visitant però Hanlan va anotar des de la mitjana distància per a deixar-ho amb empat a 21 al final del primer quart.

Rivero es va fer gran en el pal baix per a ficar la primera del segon acte però Costello i Giedraitis van tornar a canviar el sentit del partit amb un parcial de 0-7 que va portar a Peñarroya a parar el partit amb 23-28 a set minuts per al descans. Van Rossom va anotar després de l'aturada però Bitci Baskonia va estirar a set el seu avantatge abans de dos tirs lliures de Dubljevic i un altre de Rivero. Pradilla es va fabricar una cistella de fantasia en el pal baix però el Bitci Baskonia trobava punts en Granger o Enoch per a mantindre's per damunt i posar el 30-38 a dos minuts i mig per al descans. Claver va ficar el triple des de la cantonada després de rebot ofensiu però Baldwin li ho va retornar. Dimitrijevic va anotar en acció individual però Sedekerskis des del tir lliure ho deixava en 35-43 en arribar al descans.

Giedraitis va posar per primera vegada el desavantatge en la desena a l'inici de la segona meitat però Dubljevic en la pintura i un triple de Labeyrie van retallar a cinc abans de dues cistelles de Baldwin i Enoch per al 40-49. Un 2+1 de Dimitrijevic va ser replicat per un triple de Fontecchio però Pradilla també va encertar des de darrere de l'arc i Neno continuava generant cistelles marca de la casa però Baldwin treia viatges a la línia de tir lliure per a mantindre estable la renda visitant en 48-55 en arribar a la meitat del tercer quart. Xabi va convertir en dos punts una bona circulació de pilota abans d'una tècnica a Peñarroya per protestar que va acabar en una jugada de tres punts. Bitci Baskonia es va aprofitar del nerviosisme taronja per a tornar a estirar a deu el seu avantatge i pese al triple de Xabi, Fontecchio va convertir un altre per al 53-63 al pas pel minut 27. López-Arostegui va anotar la safata i Van Rossom va encadenar cinc punts seguits per a tornar a retallar abans d'un anella passada de Costello, però Tobey ho deixava en 62-67 amb deu minuts per jugar.

Van Rossom i Tobey continuaven associant-se per a anar retallant polzada a polzada i acostar-se a dos abans d'una cistella de Giedraitis que era el 67-71. València Basket va castigar amb velocitat les pèrdues i Dimitrijevic va trobar a Pradilla baix l’anella per a la cistella. Després de l'aturada, Enoch va ficar des de la mitjana distància i Dimitrijevic no va trobar l'encert que havia tingut durant tot l’encontre però l'entrada de Van Rossom va tornar a generar la xicoteta societat amb Tobey que va produir un 2+1 per a retallar a un. Baldwin posava el 72-75 a quatre minuts del final però un triple de López-Arostegui ho empatava i després d'una recuperació, Tobey posava per damunt al quadre taronja ficats ja en els últims tres minuts. Després d'una falta en atac, Van Rossom li va manar una pilota penjada que Pradilla va convertir en dos punts i Baldwin va ficar un triple per al 79-78. Els següents atacs de l'equip taronja no van entrar tot i aconseguir rebots en atac i Costello amb un mat va posar una a dalt als visitants amb 54 segons per jugar. No va entrar el triple de Xabi i tampoc el de Baldwin, la qual cosa va deixar a Valencia Basket amb un últim tir amb 8,7 segons però el llançament de Dimitrijevic no va entrar i el Bitci Baskonia va amagar la pilota per a acabar emportant-se la victòria per 79-80.