València Basket força el partit definitiu (82-89)

28/05/2022

València Basket conquista el Fernando Buesa Arena en un partit d'alt voltatge gràcies a un imperial Jasiel Rivero, ben secundat per noms com Sam Van Rossom, Martin Hermannsson i Olivier Hanlan i una destacada actuació coral, i deixarà tot per decidir per al tercer partit, aquest pròxim dilluns, a les 21h, a la Fonteta.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Neno Dimitrijevic, Xabi López-Arostegui, Josep Puerto, Jasiel Rivero i Mike Tobey. Una cistella de Xabi després d'una recuperació de Rivero va replicar al triple inicial de Baldwin i un encert des de la mitjana distància del cubà a l'encert de Fontecchio però l'equip baskonista aconseguia anotar en cada atac per a posar el 12-4 després dels primers tres minuts amb un triple de Fontecchio que portava a Peñarroya a parar el partit. Rivero va tallar el parcial en contra amb una cistella a taula però Fontecchio continuava ficant des de fora. El tècnic taronja va moure la banqueta i va trobar l'energia per a frenar el vendaval ofensiu del Bitci Baskonia, la qual cosa unida a dos triples de Rivero i Hermannsson portava a Spahija a parar el xoc. Giedraitis posava el 17-12 però el base islandés va assumir el protagonisme ofensiu anotant o habilitant a Rivero per a la cistella, que s'anava a la banqueta amb 11 punts en el primer quart. I una bona circulació de pilota va acabar amb Pradilla anotant a taula per a deixar el marcador en 21-20 al final del primer quart.

El segon acte va començar amb un 2+0 amb antiesportiva sobre Pradilla que va posar per primera vegada per damunt al quadre taronja, amb Hermannsson allargant la renda amb un triple i una assistència per al alley-oop baixat per l'ala-pivot aragonés. Encara que un triple de Peters col·locava el 24-27, Rivero li ho va retornar però Fontecchio també va anotar des de darrere de l'arc. El cubà de Valencia Basket continuava assumint el protagonisme ofensiu fins que se li va unir Hanlan amb un triple i Pradilla amb un tir lliure per al 27-36 a cinc minuts per al descans. Peters va tallar el parcial taronja però Hanlan i Dimitrijevic mantenien la renda taronja i un 2+1 de Rivero (19 punts al descans) la posava per primera vegada en la desena abans d'un triple de Costello i dos tirs lliures de Giedraitis. Dimitrijevic va clavar el triple però Costello de nou manava el partit al descans amb 41-46.

La segona meitat va començar amb Valencia Basket traient personals encara que deixant-se punts des de la línia de personal, cosa que no va fer Giedraitis, i malgrat un 2+0 de Rivero, un triple del lituà del Bitci Baskonia col·locava el 46-50 abans d'una cistella del propi ala-pivot cubà. Van Rossom va retornar un triple de Fontecchio i després va ficar un tir lliure d'una tècnica a l'italià per a arribar amb set a dalt al pas pel minut 25. Un triple de Hanlan va estendre de nou la renda taronja a la desena abans d'un triple de Peters per al 52-59. Costello va anar reduint la renda taronja des del tir lliure abans d'una cistella trepitjant la línia de tres i d'un triple de Hanlan i dos tirs lliures de Rivero, encara que Baldwin ho deixava en 59-67 amb deu minuts per jugar.

Una estratègia de servei de fons va acabar amb Dubi ficant la primera cistella de l'últim acte, una antiesportiva sobre Granger es va quedar en dos punts i Hermannsson es va fabricar el corredor fins a l’anella per a la safata, però un triple de Peters col·locava el 64-71. Van Rossom va anotar trepitjant la línia de tres i encara que Granger va ficar un altre triple per a retallar a sis, Dubljevic li ho va retornar. Rivero es va danyar en una penetració després de una recuperació que els àrbitres no van considerar personal, però l'equip taronja va defensar la següent acció i Hermannsson va trobar el camí per a acabar en una safata que permetia a l'equip taronja entrar amb huit a dalt als últims cinc minuts després d'un triple de Granger (70-78). Van Rossom va retornar el triple després del temps mort de Peñarroya però Granger va seguir amb el seu festival des de darrere de la línia de tres abans que els dos equips fallaren en les accions següents abans d'una cistella del propi Granger per a entrar amb 75-81 en els últims dos minuts. Van Rossom va ficar el triple, Peters no va perdonar des de la personal i Hermannsson va clavar un altre triple que semblava la sentència definitiva a l’encontre.