El talent de L’Alqueria, clau de nou en els reptes del primer equip

30/05/2022

L’Alqueria del Basket continua donant els seus fruits i cada vegada són més els talents que emergeixen en les pistes de la casa del bàsquet europeu de formació. Les categories de formació taronja, que han sumat enguany el seu segon Campionat d'Espanya femení, ja han tingut aquesta temporada molta rellevància a l'hora d'ajudar al primer equip, i la pròxima no serà diferent a l'hora d'afrontar els reptes que tant la Lliga Femenina Endesa com la competició europea oferiran al bloc professional.

 

Awa Fam, Noa Diju i Emily Kalenik són tres de les jugadores que després de debutar la passada temporada, continuaran amb el seu creixement en el primer equip alternant-se per a aportar al joc interior de l'equip taronja alhora que treballen en els seus equips de formació.

 

La pivot de Santa Pola va arribar a aconseguir una important continuïtat malgrat la seua curta edat, en una temporada en la qual ha tornat a demostrar el seu potencial en els Campionats d'Espanya Júnior i Cadet, del qual es va proclamar MVP sent peça important del títol. Awa ja ha participat en 17 partits amb el primer equip, amb minuts en les tres competicions, arribat a aconseguir els 23 de valoració en el seu millor partit, anotant 11 punts i capturant 12 rebots.

 

Per la seua part Noa va tindre un productiu debut i en poc més de dos minuts ja va deixar mostres del seu potencial, estrenant-se amb canastra, falta rebuda i tres rebots. Solidesa que també va compartir una Emily Kalenik que es va guanyar la confiança participant en fins a 7 trobades. El seu rendiment i la progressió que tenen per davant assegura garanties en la rotació del joc interior per a la pròxima temporada.

 

Es tracta a més de tres jugadores que destaquen no sols en les categories de formació taronja, sinó també a nivell nacional. Tant Awa com Noa tenen ja un important recorregut amb les categories de formació de les seleccions espanyoles, amb les quals continuaren disputant Competicions oficials aquest pròxim estiu, característica que comparteix Emily amb Polònia en el seu cas.

 

Però la joventut dels talents de L’Alqueria no serà l'única que caracteritze el projecte de la pròxima campanya. La continuïtat de l'acord amb NB Paterna en LF Challenge permetrà veure a grans talents del bàsquet nacional alternar a l'equip de la categoria de plata amb l'experiència taronja en LF Endesa. El perfil jove de jugadora amb projecció serà un dels demandats en el nou projecte de la segona divisió, la qual cosa generarà també un reforç extra per al primer equip. El primer exemple és Laia Lamana, jugadora nacional que ha sigut anunciada hui pel NB Paterna i que podrà jugar vinculada amb Valencia Basket, alternant l'experiència en Challenge i Lliga Femenina Endesa

 

Serà la mescla que caracteritze a l'equip femení la pròxima temporada. Experiència i joventut, en una plantilla que ha apostat per la continuïtat del bloc, el reforç del talent d'Alba Torrens, i que es tancarà en els pròxims dies amb un reforç més.


TAGS: