Álex Mumbrú, presentat com a nou entrenador taronja en L’Alqueria del Basket

22/06/2022

Álex Mumbrú (Barcelona, 12/06/1979, 43 anys) ha sigut presentat este matí com a nou entrenador de la primera plantilla masculina del Valencia Basket per a les tres pròximes temporades, fins al 30 de juny de 2025, en un acte que ha tingut lloc en la pista central de L’Alqueria del Basket amb el patrocini de Vitaldin Sport.

 

El tècnic català arriba després d'acabar el seu contracte amb el Surne Bilbao Basket després d'una vinculació de quatre temporades com a entrenador i nou anteriors com a jugador amb el conjunt basc. Mumbrú es va posar al capdavant de l'equip bilbaí immediatament després de la seua retirada per a aconseguir en el seu primer any l'ascens des de la LEB Or i posteriorment dirigir-li en la Liga Endesa les tres últimes temporades, sent la gran revelació de la temporada en la seua estrena com a tècnic en la acb i quedant-se a la porta del playoff en la temporada 2021-22 amb un balanç de 16-18.

 

En la seua primera valoració, Mumbrú es va mostrar “orgullós de l'oportunitat que m’ha donat Valencia Basket de poder ser ací, de poder entrenar a l'equip. Des de les primeres reunions que vaig tindre amb Enric ja em va demostrar les ganes de fer un equip competitiu dins d'un control de Club. Els últims anys es demostra, estant en l'Eurolliga o obtenint una Wild Card de l'Eurolliga, que no és només un treball d'uns mesos, sinó de molts anys. I per això l'Eurolliga decidix que ha de ser Valencia Basket qui reba la Wild Card, això parla molt bé del Club, del treball que s'ha fet anteriorment, del treball que s'ha de continuar fent. Molt content, amb molta ambició, amb moltes ganes de tractar d'acabar tan bé com siga possible dins de les nostres possibilitats per a competir bé tant en la Lliga acb com en l'Eurolliga”.

 

El nou tècnic taronja ha recalcat que “per a mi és fonamental que la gent se senta orgullosa de l'equip que té en pista, dels jugadors, de la lluita, del lliurament, del treball i del sacrifici que ha d'haver-hi en la pista quan venen. Això segur que crida que la Fonteta l'anem omplint cada vegada més fins que siga difícil vindre a vore'ns. Eixe és un dels meus objectius i tractarem d'aconseguir-ho a poc a poc. Tenim ganes de posar-nos a treballar i de demostrar a l'afició que podem fer un bon bàsquet, dinàmic, que els agrade, i amb això intentar omplir la Fonteta”.

 

Respecte a la configuració de plantilla, Mumbrú ha assenyalat que “fitxarem els jugadors que millor reunisquen les característiques que volem. Dins de la planificació de l'equip tenim clar el perfil de jugador que volem, ja estem treballant per a buscar el perfil que creiem que necessitem. Tenim una bona base de jugadors i hem d'intentar complementar-la tan bé com siga possible, no fitxar per fitxar, sinó fer un bon equip. Fitxar bons jugadors moltes vegades no significa fer un bon equip, volem fer un bon grup i que reunisca totes les característiques. Amb els jugadors que tenen contracte, per descomptat comptem amb ells. Estem buscant els millors complements. Però no és simplement que nosaltres vullguem que complisquen el contracte sinó que els jugadors també han de voler quedar-se ací i saber on estan i tindre l'ambició i les ganes de continuar estant ací. Les dues parts han de tindre les ganes i el desig d'estar en el Club”.

 

El director general de Valencia Basket Enric Carbonell s'ha dirigit al nou entrenador taronja per a enumerar els motius pels quals el Club ha optat pel tècnic català per a donar-li el seu projecte masculí almenys els tres pròxims cursos: “Per a nosaltres era molt important trobar este estiu a un entrenador al costat del qual créixer, i Álex ens ha convençut per la seua trajectòria ascendent, les seues ganes d'involucrar-se i la seua manera de compartir el nostre projecte i els passos que hem de donar per a continuar creixent com a entitat. En Álex hem trobat l'energia, la fam i l'enfocament que estàvem buscant. I en aproximar-nos a ell ens hem descobert a més un perfil d'entrenador jove, analític, modern i que practica un tipus de bàsquet que encaixa molt bé amb el que volem posar sobre la pista. Per això estem convençuts que portar-lo a València i apostar per ell amb un contracte llarg és una aposta segura”.


TAGS: