Victoria davant Gran Canària per a obrir la pretemporada (91-61)

03/09/2022

València Basket va començar la pretemporada masculina amb un triomf davant el Gran Canària per 91-61 en un encontre que es va disputar a porta tancada en la pista central de L’Alqueria del Basket. L'equip taronja va dominar la trobada des del principi i des de la intensitat defensiva (22 recuperacions) i la carrera va arribar a dominar amb rendes superiors als trenta punts. Esta trobada va suposar els primers minuts com taronja de les quatre adquisicions, destacant destacant Sam Van Rossom (13 punts i 4 robatoris), Jonah Radebaugh (12 punts i 4 recuperacions) i els 12 punts de Chris Jones.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Jonah Radebaugh, Víctor Claver, Jasiel Rivero i Kyle Alexander. L'equip taronja va eixir fort al partit amb un parcial de 7-0 que va obrir Jones ficant la primera cistella de la pretemporada però secundant-se en el seu joc interior. Un 2+0 de Inglis va ser la primera cistella de l'equip canari però Rivero li ho va retornar i Jones va creuar el camp per a una safata que portava a Lakovic a parar el partit amb 11-2 després dels primers quatre minuts de joc. Encara que l'equip groc va anotar després de l'aturada, un triple de Claver col·locava el 14-4 en arribar a la meitat del primer acte, moment en el qual Mumbrú va girar a l'equip per complet donant la primera entrada com taronja a James Webb III, a més de donar minuts a Godwin Osarenren i Lucas Marí. Un 2+1 de Van Rossom va donar pas a un moment d'intercanvi d'errors dels dos equips propi de la pretemporada que va trencar Inglis des del tir lliure. Un triple i una cistella des de la mitjana distància de Van Rossom van allargar la renda local fins als quinze punts encara que al final del primer acte es va arribar amb 22-9.

Bordón va millorar l'eficàcia de l'ofensiva canària però la tornada al quintet inicial va portar dos triples seguits de Claver i Radebaugh i una bona jugada col·lectiva que va culminar amb un mat d'Alexander per a un parcial de 8-0 (30-11 min.14). Inglis va tallar el moment taronja anotant o assistint per a la cistella de Serrano però Radebaugh va convertir la safata tot i el contacte i després va assistir a Rivero per a arribar amb 34-16 a cinc minuts per al descans. Va salvar i un triple de Mutaf van retallar però l'equip taronja continuava agressiu en defensa amb les cames fresques de la rotació i Ferrando i Radebaugh van acabar amb sengles safates fàcils després de recuperació. Mutaf continuava ficant des de darrere de l'arc però Radebaugh li va retornar el triple i després va anotar des del tir lliure després de rebre una antiesportiva. L'equip va acabar la primera meitat amb quatre jugadors valencians i Webb amb l'entrada de Bellver per a arribar al descans amb 46-29.

La segona meitat va començar amb un triple de Webb i un 2+1 de Puerto per a posar per primera vegada l'avantatge per damunt de la vintena, i després d'una recuperació de l'aler valencià, va ser el propi Webb el que va culminar per a un parcial d'eixida de 8-0. Inglis assumia el protagonisme ofensiu del seu equip però un triple de Jones i una safata de Van Rossom portaven a Lakovic a parar el partit amb 59-31 després de tres minuts de la segona meitat. L'ala-pivot francés del Gran Canària era l'únic que trobava l’anella enfront de l'activitat de la defensa taronja fins a un triple de Salvó que va retornar Van Rossom. Dues cistelles amb addicional seguides de Rivero i Puerto van posar la renda local per damunt de la trentena i encara que els tirs exteriors no entraven, la defensa taronja no alçava el peu de l'accelerador per a tampoc deixar convertir al seu rival fins que Miguel Serrano va trobar un poc d'encert per a deixar-ho en 71-43 amb deu minuts per jugar.

L'últim acte va començar amb Kyle Alexander imposant-se en la pintura en els dos costats de la pista, la qual cosa unit a un triple de Jones i una cistella treballada en la pintura per Rivero feien créixer un poc més l'avantatge taronja i portaven al tècnic visitant a parar el partit amb 80-45 a un poc més de sis minuts del final. L'encert exterior de Mutaf i l'ofici de Salvó no deixaven disparar-se més la renda taronja i la van reduir mentre els joves jugadors taronja continuava acumulant minuts en pista. Els últims compassos van anar caient amb els dos equips amb molta joventut en pista, amb Puerto i Godwin anotant prou perquè el resultat final fora de 91-61.