Valencia Basket obri la pretemporada amb triomf davant Clarinos Tenerife (66-43)

09/09/2022

Valencia Basket s'estrena en pretemporada amb una sòlida victòria davant Clarinos Tenerife en el primer partit del Triangular d'Inca. Anotació repartida, molts minuts per a les joves i tancant amb bones sensacions els primers minuts en la pista del combinat de Rubén Burgos. La millor del partit va ser Raquel Carrera amb 10 punts, 3 rebots, 2 assistències, 3 recuperacions, 1 tap i 15 de valoració. Les jugadores locals Noa Morro i Alba Torrens van rebre un homenatge abans d'arrancar el partit, malgrat que la internacional finalment no va poder disputar-lo per molèsties. Demà Valencia Basket s'enfrontarà al MKS Polkowice a les 19:30h també en el pavelló d'Inca.

El primer quintet de la pretemporada de l'equip estava format per Cristina Ouviña, Queralt Casas, Ángela Salvadores, Raquel Carrera i Lauren Cox. La nord-americana s'estrenava amb la samarreta taronja. El marcador l'estrenava Carrera sota el cércol, donant lloc a un bon inici del combinat de Rubén Burgos. Un 11-2 d'eixida amb Ouviña i Carrera com a protagonistes. Molta rotació en aquest primer quart, arribant a estar l'equip amb totes les joves en pista. Lamana posava el +12. Amb un xicotet parcial final de 0-6, Tenerife retallava al final del primer quart.

Valencia Basket tornava a eixir de la millor manera possible, tornant a agafar distància amb un 12-0 d'eixida, amb 5 punts consecutius de Salvadors, elevant la renda a 18 punts. La sagnia la frenava James, desembossant l'atac de les de Tenerife. Durant els següents minuts va poder mantindre aqueix matalàs gràcies a una gran faena defensiva tallant línies de passada i corrent al contraatac. L'avantatge arribava a la seua màxima de la mà de Ouviña, que col·locava el +24 amb una inversemblant canastra sobre la botzina a una mà (40-16).

Després del descans, el combinat de Rubén Burgos trobava dificultats per a anotar. James feia mal en la pintura, però un 5-0 tancat per Salvadores des del triple recuperava les bones sensacions. Però era una cosa momentània. A Valencia Basket li costava horrors anotar, fallant canastres fàcils sota el cércol. Per fortuna, Clarinos Tenerife no va poder aprofitar-ho i l'equip taronja va aconseguir mantindre una renda de 22 punts en aquest període.

Ja en l'últim, Valencia Basket estirava el xiclet. Kalenik posava la renda en +26. Encara que tornaven en aqueix moment les dificultats per a anotar i estava sent molt difícil parar a James, el conjunt taronja mantenia a ratlla al seu rival. Fins que Palenikova era l'encarregada de reduir el matalàs a 19 punts. Per fortuna, Salvadores i Fam responien per a pujar dels 20 punts. Clarinos Tenerife ja no va poder baixar d'aqueixa diferència i l'equip de Rubén Burgos aconseguia així la seua primera victòria de la pretemporada.