Triomf a Llíria davant el FC Bayern Munich (65-88)

18/09/2022

Valencia Basket va mantindre la seua bona línia de resultats de la pretemporada en imposar-se al FC Bayern Munich en el Pla de l’Arc en el tancament del torneig de bàsquet “Ciutat de Llíria” per 65-88 en un partit que va suposar l'estrena amb la camiseta taronja de Jared Harper (9 punts i 4 rebots per a 12 de valoració). L'equip taronja es va posar per davant des que va poder imposar el seu ritme en la segona meitat del primer quart i va anar administrant un avantatge que va anar creixent o minvant però que no va baixar de la desena pese al bon partit ofensiu de Cassius Winston en el costat bavarés. Dubljevic, que també jugava el seu primer partit de la preparació, es va anar fins als 12 punts, acompanyat per Jones i Puerto amb 10 cadascú.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Jonah Radebaugh, Víctor Claver, Jasiel Rivero i Kyle Alexander. L'interior cubà va obrir el marcador des del tir lliure i Jones va trobar a Alexander per a la cistella en la pintura. El pivot canadenc mantenia per damunt al quadre taronja tot i el triple de Walden però un encert exterior de Wimberg col·locava el 8-6 en arribar a la meitat del primer acte. Bojan Dubljevic i Jared Harper es van estrenar en la pretemporada amb el base anotant en la seua primera opció amb una acció individual i el capità traient un viatge al tir lliure per a convertir els dos. Encara que l'equip bavarés encertava des de fora, l'equip valencià imposava a poc a poc el seu ritme més ràpid perquè Webb aconseguira un encert en carrera i Van Rossom el primer triple taronja. Malgrat que Trinchieri va parar el partit, Dubljevic es va fer gran en la pintura per a anotar el 11-17 al pas pel minut 8. Harper va traure una falta de tres tirs que no va perdonar i després de la ràpida recuperació, un triple des de la cantonada per a un parcial que va allargar Puerto amb un altre triple. Walden i Hunter des del tir lliure van tallar el parcial taronja en 0-9 i que s'arribara al final del primer quart amb 17-26.

Una safata després de recuperació de Jones i un triple de Dubljevic van tornar a estirar la renda taronja de nou per damunt de la desena i pese a l'aturada, Claver va encertar també des de darrere de la línia per a posar el 19-34. El conjunt alemany va millorar el seu defensa en les següents accions i va arrapar desavantatge des del tir lliure però Radebaugh culminant una transició i Rivero amb un 2+1 després de rebot ofensiu mantenien estable l'avantatge valencià en arribar a dos minuts per al descans. Winston va assumir el protagonisme ofensiu del seu equip per a baixar la renda de la desena, però una cistella de Rivero sobre la botzina del descans el deixava en 34-43 en arribar al pas per vestidors.

Jones va obrir la segona meitat amb una cistella en acció individual i un triple que tornaven a fer créixer la renda taronja abans de la rèplica de Walden, però Van Rossom li ho va retornar per a portar a Trinchieri a parar el partit amb 37-51 quan només s'havien consumit dos minuts de la segona meitat. Un 2+1 de Jones i un triple de Dubljevic acostaven a avantatge taronja a la vintena abans de cinc punts seguits de Winston i una cistella de Tamulis. Harper va trobar a Rivero per a la cistella en la pintura i una pilota penjada per al 2+0 d'Alexander ho deixaven en 48-63 amb deu minuts per jugar.

Dos triples seguits de Claver i Webb van posar per primera vegada la distància per damunt de la vintena i malgrat els esforços d'un Winston que era l'únic que trobava l’anella en el seu equip, Millán Jiménez també va convertir des de darrere de l'arc. El base de l'equip alemany va trobar una mica de suport de Walden per a retornar els colps, però Puerto també va clavar dos triples seguits, Webb va ficar el seu segon encert des de darrere de l'arc i Marí es va unir al festival de triples perquè el partit acabara amb el resultat de 65-88.