Jaime Pradilla i Xabi López-Arostegui, campions de l’EuroBasket 2022

18/09/2022

Els jugadors del Valencia Basket Jaime Pradilla i Xabi López-Arostegui s'han penjat esta nit la medalla d'or en l'Eurobasket 2022 després d'imposar-se davant França per 88-76 en la final disputada a Berlín. En un estiu en el qual tots els equips d'Espanya han arribat a la final dels campionats que han disputat, estos dos jugadors del primer equip masculí s'han convertit en la huitena representació taronja que participa en els nou metalls que ha obtingut este estiu el bàsquet espanyol.

 

L'aler Xabi López-Arostegui ha sigut titular en tots els partits col·laborant amb uns números de 5,4 punts, 2,8 rebots, 1,8 assistències i 1,1 recuperacions per a 6,6 crèdits de valoració. Per part seua, en el seu primer campionat amb la selecció espanyola absoluta, Jaime Pradilla ha jugat com a titular en els últims 6 partits del campionat (incloent la final disputada esta nit) i ha acreditat uns números de 5,8 punts i 2,7 rebots per a 7,3 de valoració.

 

Quinze medalles taronja en l'Eurobasket

Amb els dos metalls daurats obtinguts aquesta nit a Alemanya, Pradilla i López-Arostegui han pujat fins a les quinze medalles el botí obtingut pels jugadors de Valencia Basket en els campionats d'Europa de seleccions des que Nacho Rodilla obrira les vitrines per a ficar la medalla de plata obtinguda amb Espanya en l'Eurobasket de 1999. Fins ara són 6 de medalles d'or (les dues de Claver aconseguides en 2009 i 2011 i les de Guillem Vives i Fernando San Emeterio en 2015 i les dues aconseguides esta nit per Pradilla i López-Arostegui), 4 medalles de plata (la citada aconseguida per Rodilla en 1999, l'obtinguda per Kosta Perovic amb Sèrbia en 2009 i els dos metalls que acrediten la segona posició de Nando De Colo i Flo Pietrus amb França) i 5 medalles de bronze (el premi de José Antonio Paraíso en l'Eurobasket 2001, l'obtingut per Pablo Aguilar en 2013 i el triple bronze en el campionat de 2017 que es van penjar Guillem Vives, Joan Sastre i Fernando San Emeterio).


TAGS: