Valencia Basket trau una meritòria victòria davant Casademont Zaragoza (56-66)

21/09/2022

Valencia Basket aconsegueix una meritòria victòria a Terol davant Casademont Zaragoza en el II Memorial “Pepe Lanzuela”, en un partit marcat per les absències. L'equip taronja partia amb les baixes d'Alba Torrens, Leticia Romero, Laia Lamana i Elena Buenavida per molèsties, a més de Bec Allen per estar participant en la Copa del Món. Unes absències a les quals se sumaven la d'Ángela Salvadores per unes molèsties durant el calfament i la de Queralt Casas en la segona part per la mateixa raó durant el partit. La defensa d'equip i els punts de les pivots van ser clau per a sumar la tercera victòria de la pretemporada.

El conjunt taronja va eixir amb Cristina Ouviña, Clara Che, Queralt Casas, Raquel Carrera i Lauren Cox. Molta activitat defensiva, corrent i trobant bons tirs per part de Valencia Basket en l'inici, encara que l'arrancada de Casademont Zaragoza també havia sigut bo. Cox del costat visitant i Tate del costat local eren les més destacades en el pla ofensiu. Molta igualtat al final d'aquest primer període, que acabava en taules.

La tònica es repetia en el segon quart. A cada colp que donava Valencia Basket, Casademont Zaragoza el retornava i cap dels dos acabava de dominar el partit. En aqueix moment, el conjunt taronja agafava un xicotet avantatge de 5 punts després de tirs lliures de Ouviña i triple de Che. Una diferència les de Rubén Burgos van saber mantindre durant diversos minuts, en els quals va estar Carrera jugant de tres -a causa de les absències en l'exterior- amb Morro i Cox a l'interior. La gallega era l'encarregada de pujar la renda a 11 punts, tancant un bon parcial de l'equip. El tècnic de Casademont demanava temps mort. Oma ho frenava a continuació des del tir lliure, però Valencia Basket continuava augmentant la bretxa. Arribava a +13 de la mà de Cox al descans (24-37).

La tendència continuava de la mateixa manera després del pas pels vestuaris. La mateixa Coix ampliava la diferència a 15. La rotació del conjunt taronja, no obstant això, s'anava reduint. Casas no tornava a participar en el partit per molèsties. Dues canastres consecutives de Fiebich provocaven el temps mort de Rubén Burgos. Bona reacció de l'equip a continuació. Gülich pujava l'avantatge fins als 16 punts i Cantero parava el partit, però el conjunt taronja seguia molt intens en tots dos costats de la pista. Les pivots estaven imparables. Coix col·locava la màxima en 22 punts mentre Casademont Zaragoza trobava moltes dificultats per a traspassar la muralla de Valencia Basket. Finalment, Hempe tallava la sagnia i el seu equip aconseguia retallar a 14 punts.

Ortiz reduïa a 11 en l'inici de l'últim i la curta rotació de Valencia Basket ja es començava a notar. Els tirs no entraven tan fàcilment i en defensa costava arribar a totes les línies. Tate retallava la diferència a 9 punts. Rubén Burgos demanava temps mort. L'equip canviava a una defensa zonal que funcionava per a frenar el seu atac i, a més, Che retornava l'encert al conjunt taronja amb un triple revitalizador. La diferència quedava en 12 punts. Valencia Basket va saber manejar-la en els 2 minuts restants i aconseguia emportar-se el triomf.