Derrota en el XXVII edició del Trofeu Ciutat de València davant Monbus Obradoiro (78-88)

23/09/2022

Valencia Basket va sumar la seua primera derrota de la pretemporada en caure davant el Monbus Obradoiro per 78-88 en l'estrena a la Fonteta en la XXVII edició del Trofeu Ciutat de València masculí en un encontre en el qual va anar per darrere des de la meitat del segon quart i en el qual no va poder donar-li la volta a causa de l'encert en el tir exterior dels gallecs i a les pèrdues pròpies. Dos dels debutants, Chris Jones i Kyle Alexander, van ser els més destacats amb 13 punts cadascun

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Jonah Radebaugh, Víctor Claver, Jasiel Rivero i Kyle Alexander. Jonah i Claver des de la mitjana distància van replicar als encerts inicials de l'equip gallec i Jones i un alley-opp baixat per Alexander van posar per davant a l'equip taronja. El pivot canadenc va replicar al triple de Thomas Scrubb i una acció personal de Jones unida a una altra cistella d'Alexander van estirar un poc l'avantatge local fins a posar el 15-7 en arribar a la meitat del primer quart. L'equip gallec va castigar els errors per a acostar-se a quatre abans que Harper ficara la seua primera cistella a la Fonteta. Vicedo i Walker li van donar la volta al marcador abans d'un encert en la pintura de Webb i una safata de Van Rossom per a deixar-ho en 21-18 al final del primer acte.

El base belga en carrera i Dubljevic des del tir lliure mantenien per damunt al quadre taronja abans que el lituà Blazevic li donara la volta al marcador i portara a Mumbrú a parar el partit amb 24-25 a set minuts i mig del descans. Un triple de Radebaugh va ser contestat per un altre de Westermann i Alexander continuava convertint en punts tot el que arribava a les seues mans per a anar-se fins als onze punts i posar de nou per damunt al quadre taronja. Rivero des del tir lliure i Harper en acció individual responien a un Monbus Obradoiro que anava sumant des del tir lliure i que va tornar a posar-se per davant amb un triple de Walker i una cistella de Blazevic per a arribar al descans amb 35-38.

Van Rossom i un 2+1 de Jones van equilibrar el partit però Blazevic continuava assumint el protagonisme ofensiu dels seus per a mantindre a dalt als gallecs. Un triple de Dubljevic va ser replicat per un altre de Zurbriggen i Blazevic col·locava el 43-50 abans d'una acció individual de Jones. El pivot lituà del Monbus Obradoiro continuava fent mal en la pintura i un triple de Scrubb disparava a deu la renda gallega en arribar a la meitat del tercer quart. L'equip taronja va apretar les dents arrere i encara que li va faltar encert després de les seues primeres bones defenses, va poder anotar de la mà de Radebaugh i Jones després de sengles recuperacions, la qual cosa portava a Moncho Fernández a parar el partit. Harper després de recuperació de Rivero va retornar el triple de Paige però el Monbus Obradoiro des del tir lliure defensava la seua renda per a arribar amb 52-62 amb deu minuts per jugar.

Les klementines van tornar a la Fonteta per a obrir l'últim acte i Rivero es va fer gran en la pintura per a anotar a taula i pese al triple de Paige, Klemen va trobar a Alexander per al mat. Westermann i Muñoz van ficar altres dos triples seguits per a posar el 59-71 amb sis minuts per jugar. Després de l'aturada, Radebaugh va clavar el triple però Westermann li ho va retornar. Dubljevic va tornar a encertar des de darrere de l'arc i Jones es va escórrer fins a l’anella per a la safata però un 2+1 de Blazevic i un triple de Westermann allargaven a tretze el desavantatge taronja en arribar als últims tres minuts. Els triples de Claver, Webb III i Van Rossom donaven un poc d'emoció al final però una cistella amb addicional de Westermann enterrava totes les opcions de remuntada taronja en un partit que va acabar amb un resultat de 78-88.