Un minvat Valencia Basket aconsegueix la victòria davant Hozono Global Jairis (58-63)

24/09/2022

Valencia Basket trau una difícil victòria davant Hozono Global Jairis en la cinquena prova de pretemporada. Un conjunt taronja amb només 4 jugadores professionals disponibles per molèsties i amb l'ajuda de jugadores del Paterna i del júnior, va saber patir en un ajustat final de partit. La màxima anotadora va ser Raquel Carrera amb 14 punts. L'equip de Rubén Burgos continua treballant i suma el seu quart triomf en aquesta fase de preparació abans de començar amb la competició oficial.

Valencia Basket va saltar a la pista amb Cristina Ouviña, Clara Che, Queralt Casas, Raquel Carrera i Marie Gülich. La primera cistella era una associació entre les pivots taronja que finalitzava la gallega. Carrera completava un xicotet parcial de 4-0, que frenava la extaronja Bettencourt. Durant diversos minuts, l'equip taronja va manejar un xicotet avantatge de 6 punts, que reduïa la també extaronja Cotano des del triple. A causa de les baixes en la línia exterior, Carrera tornava a jugar d'aler. Valencia Basket defensava, corria i movia la pilota i Cox deixava la diferència en 12 punts al final del primer quart.

En el segon quart, l'equip de Rubén Burgos va continuar posant terra pel mig, aprofitant la falta d'encert del combinat murcià. Les jugadores taronja sí que estaven trobant bons tirs i Casas elevava la renda a 18 punts. El temps mort local no impedia que Valencia Basket continuara ampliant. Triple de Cox per a posar el +21. La sagnia la frenava Seda des del tir lliure. Després de canastra de Higgs, era el tècnic valencià el que demanava temps mort. Jairis feia un breu parcial de 5-0, que Valencia Basket no tardava a tallar, aconseguint mantindre aqueix avantatge d'entre 16 i 18 punts. Les taronja s'anaven al descans més que doblegant en el marcador al seu rival, amb triple final de la júnior Lucía Navarro (16-39).

Molt més encertat eixia Hozono Global Jairis després de passar pels vestuaris, amb un parcial de 15-2 liderat pels punts de Higgs i Brcaninovic. Al conjunt taronja ara no li entrava res i estava cometent alguns errors en decisions de passades. Les locals havien reduït a 10 punts. El cansament d'una rotació curta es començava a notar. Casas tallava el parcial, donant oxigen a l'equip. Amb aqueixa diferència de 12 punts s'anava el partit a l'últim quart.

L'últim període no començava bé per a les taronja. Parcial en contra de 10-0 amb Contell i de Souza com a protagonistes, que acostava al màxim a les murcianes. Estaven aprofitant molt bé els contraatacs, ja fora amb cistella o amb falta i tirs lliures. Es posaven a 2 punts. A Valencia Basket seguia sense entrar-li res. En tota la segona part només havia pogut anotar 4 punts. Rubén Burgos parava el partit. Higgs ampliava el parcial a 11 des del tir lliure i ara la diferència era mínima. Cox aconseguia frenar-ho, també des del tir lliure, però Brcaninovic anotava un triple que posava les taules. Important canastra de Carrera a continuació, encara que Brcaninovic igualava de nou. Valencia Basket va continuar remant i de la mà de Gülich i Carrera es posava a 5 punts mancant menys de dos minuts per al final. L'equip va saber patir i va traure el triomf.