Un reduït Valencia Basket cau amb final ajustat adavant Araski (66-60)

28/09/2022

Gran esforç de Valencia Basket en Mendizorrotza en l'últim partit de pretemporada. Amb només 4 jugadores de la primera plantilla disponibles (Ouviña, Carrera, Cox i Gülich) a causa de les molèsties físiques, l'equip taronja va plantar cara i finalment va caure davant Kutxabank Araski després d'un atapeït final. Les interiors van liderar en anotació, sent la més destacada Lauren Cox amb més de 20 punts.

Valencia Basket va saltar al pavelló de Medizorrotza amb Cristina Ouviña, Clara Che, Raquel Carrera, Marie Gülich i Lauren Cox. Començaven les locals amb millors sensacions i un parcial de 5-0, que frenava Ouviña des del tir lliure després de diversos atacs poc fluids. Un xicotet parcial de 4-0 entre Cox i Carrera destensaba a l'equip de cara al cércol. Kutxabank Araski no tardava a defensar en zona, aprofitant la presència de tres interiors en el quintet taronja. Alguna cosa que els estava permetent tancar bé el rebot. Afegit al seu encert exterior, es posaven amb 15 d'avantatge. Gülich anotava un triple molt necessari per a l'equip, però les basques tornaven a ampliar des del tir lliure a 14 punts.

Cox alçava al conjunt taronja amb 5 punts seguits en el seu compte i la seguia Carrera. El 7-0 retallava la diferència a 7 punts. Valencia Basket havia millorat en defensa i Araski no estava tan endollat. Van passar quasi 7 minuts de quart perquè el combinat local anotara en el segon quart i era Burani qui ho feia des del tir lliure. Quan a continuació també anotava Van den Adel, Rubén Burgos parava el partit. Un 6-0 liderat, de nou, per Carrera i Cox, acostava al màxim a les taronja. Ara era l'entrenadora basca la que demanava temps mort. La distància era de 4 punts. No obstant això, Araski aconseguia estirar el xiclet amb una canastra de Diarra quasi sobre la botzina (29-22).

Després del pas pels vestuaris, tant Carrera com Cox continuaven liderant l'ofensiva de l'equip, però seria Che qui reduiria a 4 punts la diferència des del triple. Malgrat les millors sensacions de Valencia Basket, Atkinson i Chagas estaven impedint la remuntada. L'equip de Rubén Burgos continuava insistint i Carrera retallava una altra vegada a 4 punts, però un triple de Asurmendi posava la renda local en 7 punts al final del tercer període.

Bon inici d'últim quart amb un parcial de 8-0 entre Ouviña i Cox, amb dos triples de la interior nord-americana. Valencia Basket es posava per primera vegada per davant. Amb una altra canastra de Cox, Urieta parava el partit. El parcial havia arribat a 10-0 i les taronja estaven 3 a dalt. Atkinson ho frenava. La igualtat es plasmava sobre el marcador i el partit es transformava en constants colps entre un costat i un altre. Gülich assumia llavors els punts taronja, però Araski no deixava d'anotar. No obstant això, elles anotaven un triple que els donava 2 punts d'avantatge mancant un minut per al final de partit. Una antiesportiva de Gülich i tècnica de Burgos amb triple de Chagas a continuació van deixar la victòria en Mendizorrotza.