Valencia Basket obri la Liga Endesa amb triomf en la pista del Real Betis Baloncesto (78-83)

30/09/2022

Valencia Basket ha començat la seua participació en la acb amb un triomf en la pista del Real Betis Baloncesto per 78-83 en un partit en el qual va anar per davant durant la major part del xoc, en el qual es va distanciar fins als 16 amb un parcial de 2-13 en el tercer quart i en el qual només l’estiró final dels verd-i-blancs va maquillar el resultat sense posar en perill el triomf taronja. Chris Jones es va estrenar en la Liga Endesa amb 17 punts i 19 crèdits, la mateixa valoració que Jasiel Rivero (16 punts i 4 rebots), mentre que el capità Dubljevic va estrenar la seua onzena temporada amb 12 rebots i Van Rossom la seua dècima amb 10 punts i 3 assistències.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Jonah Radebaugh, Víctor Claver, Jasiel Rivero i Bojan Dubljevic. Un triple del base belga va ser la primera cistella de la temporada oficial, la qual cosa unit a una anella passada de Radebaugh va suposar un xicotet parcial d'eixida favorable a l'equip taronja. Rivero després d'una estratègia de servei de fons i el capità Dubljevic des del tir lliure defensaven l'avantatge taronja malgrat l'aparició ofensiva del quadre verd-i-blanc i el segon triple de Van Rossom va ser contestat per un altre d'Hill per a arribar amb 9-12 a la meitat del primer acte. Un palmeig de Rivero no podia replicar l'encert exterior de l'equip sevillà, que va empatar després de ficar el seu tercer triple en cinc intents, encara que el propi ala-pivot cubà mantenia lleugerament per damunt al Valencia Basket. Un triple de Xabi López-Arostegui i un encert des de la mitjana distància de Prepelic van trobar la resposta de Gerun i Sylla per a arribar amb 19-21 al final del primer quart.

Un triple de Bertans va posar per damunt a l'equip sevillà per primera vegada i Pozas va anotar un altre que va ser replicat per Jones per a mantindre el partit equilibrat. Les primeres dues cistelles com taronja d'Alexander i un 2+1 de Jones suposaven un parcial de 2-10 per a arribar amb 27-32 a cinc minuts per al descans. Encara que el conjunt verd-i-blanc trobava punts des del tir lliure, una acció individual de Van Rossom i Rivero en el pal baix estiraven mínimament la renda taronja i portaven a Casimiro a parar el partit amb +7 per als visitants. Jones va replicar a la cistella d'Evans i Claver a la de Sylla abans que Rivero ballara en la pintura per a anotar a taula i allargar la renda per a arribar amb 33-42 al descans.

BJ Johnson va assumir el protagonisme ofensiu dels verd-i-blancs després del descans però dos tirs lliures de Radebaugh i una acció individual de Puerto defensaven la renda taronja. L'equip taronja retornava tots els colps però l'equip sevillà anotava massa còmode de la mà de Gerun per a acostar-se fins al 45-50 abans dels primers triples de la temporada de Prepelic i Webb III i una jugada culminada per Alexander baix l’anella que portaven a Casimiro a parar el partit en arribar a la meitat del tercer quart. Una cistella de Tsalmpouris tallava el parcial en 0-8 però Rivero des del tir lliure i el segon triple de Prepelic estiraven encara més l'avantatge taronja fins a posar-lo en 47-63 al pas pel minut 27. Rivero i Prepelic anaven sumant des del tir lliure però dos triples seguits de Cvetkovic i una safata de Pozas li van pegar un bon mos a l'avantatge taronja per a deixar-lo amb 57-67 amb deu minuts per jugar

L'últim acte va començar amb un triple de Dubljevic i després d'un intercanvi de faltes, Prepelic va trobar a Xabi baix l’anella per a la safata. Hill va ficar després de recuperació la primera cistella dels locals en l'últim acte i Bertans va ficar el triple perquè Mumbrú el parara amb el 62-72 a set minuts per al final. Després de l'aturada, Jones es va fabricar el corredor fins a l’anella i Alexander va afonar en el cércol la fallada d'un company però Tsalmpouris va aprofitar la segona oportunitat per a ficar un triple que deixava 11 a dalt al Valencia Basket en entrar en els últims cinc minuts. L'energia de Sylla en els dos costats del camp mantenia enxufat a l'equip verd-i-blanc i col·locava el 68-76 abans de dos tirs lliures i una safata rere recuperació de Chris Jones en un moment clau. Després del temps mort Evans va ficar un triple però després es va deixar dos tirs lliures i Rivero va palmejar dins una fallada de Jones. Bertans no va perdonar cap dels seus tres llançaments des de la personal i sí que es va deixar un dels seus Chris Jones, la qual cosa unida a una cistella de Sylla ficava a Valencia Basket set a dalt en l'últim minut. El temps es va escórrer amb només una cistella de Tsalmpouris per a deixar el marcador final en 78-83.