Una remuntada de fe davant el Joventut Badalona per a deixar una vesprada perfecta (101-97)

02/10/2022

Valencia Basket no podia fer-li un homenatge millor al seu etern capità que una mostra de cor quan tot semblava perdut per a acabar imposant-se al Joventut Badalona per 101-97. L'equip taronja va culminar en el temps extra una remuntada de fe per a fer que la vesprada en la qual el 17 de Rafa Martínez pujava al sostre de la Fonteta fora perfecta. Els homes d'Álex Mumbrú van ser per davant la majoria del partit però la Penya es va agarrar al partit amb el seu encert exterior per a posar-se quatre a dalt a minut i mig per a acabar. Aconseguint segones opcions va arribar a tindre dos tirs lliures de Dubljevic per a haver-ho pogut guanyar en el temps reglamentari, però el segon no va entrar. En la pròrroga, Harper (24 punts en el seu debut com taronja) i Chris Jones (17) van poder més que l'exhibició final de Guillem Vives per a segellar la segona victòria en la Liga Endesa.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Klemen Prepelic, Víctor Claver, Jaime Pradilla i Bojan Dubljevic en el dia en què es convertia en centenari com a tècnic en la Liga Endesa. Dos tirs lliures de Pradilla van contestar a la cistella inicial de Guy i Jones va anotar abans que Tomic però una cistella en transició de Prepelic, un encert a taula de Dubljevic i un tir lliure de l'eslové van donar una primera renda a l'equip taronja abans d'un triple de Guy. Un palmeig de Xabi ho deixava en 11-7 en arribar a la meitat del primer quart abans que Tomic i Guy l'empataren. Claver va ficar el primer triple taronja però Guy li va contestar amb un altre i després va contestar des del tir lliure al palmeig de Rivero. Feliç des de la línia de personal va posar per damunt als verd-i-negres amb el 16-18 abans de dos triples seguits de Radebaugh i Harper i un tir lliure del base nord-americà per a arribar al final del primer quart amb 23-18.

Un triple de Harper va obrir el segon acte i després va assistir a Rivero per al 2+0 encara que Ellenson i Parra no deixaven créixer la renda taronja per damunt dels huit abans d'un nou triple (el tercer en set minuts) de Harper per al 31-22 a set minuts del descans. Rivero des del tir lliure mantenia estable la renda taronja abans d'un 2+1 de Vives i un 3+1 de Guy que apretaven el partit i un mat de Birgander que empataven el partit a 33. Tomic i Guy van allargar el parcial a un 0-13 abans d'un triple de Pradilla i dos tirs lliures de Jones que tornaven a posar per damunt al quadre taronja. Cinc punts seguits de Van Rossom estenien el parcial del Valencia Basket a un 10-0 per a arribar al descans amb 43-37.

La segona meitat va començar amb un 2+1 de Tomic abans d'un encert des de la mitjana distància de Jones i una cistella a taula de Rivero. El pivot croat de la Penya assumia el protagonisme ofensiu del seu equip amb set punts seguits però cinc punts seguits de Puerto i una acció individual de Chris Jones retornaven els colps i portaven a Carles Duran a parar el partit quan l'equip taronja es va posar per primera vegada amb la desena d'avantatge amb el 54-44. Després de l'aturada, Guy va ficar un triple però Dubljevic va convertir des de la mitjana distància i Puerto va culminar amb un mat la recuperació de Jones, que després va traure la falta de tirs i no va perdonar. Harper va tornar al partit per a continuar donant xispa a l'ofensiva taronja i López-Arostegui va clavar un triple que li va retornar Busquets. La Penya va pujar el nivell d'agressivitat defensiu i va encadenar un parcial per a posar el 64-59 abans d'un nou triple de Harper però Birgander ho deixava en 67-61 amb deu minuts per jugar.

L'últim acte va començar amb el cinqué triple de Jared Harper, que li va ser retornat per Busquets, però després d'un rebot ofensiu López-Arostegui va repetir des de darrere de l'arc i Harper esta vegada no va perdonar des de la línia de personal. L'equip verd-i-negre s'agarrava al partit amb el seu encert exterior i una cistella de Ellenson posava el 75-71 a sis minuts del final. Jones va aprofitar la segona opció que va fabricar Rivero per a anotar des de la mitjana distància però Ribas va acostar a tres a l'equip verd-i-negre amb un triple. Rivero va ballar en la pintura per a anotar a taula però la Penya es negava a soltar-se del partit i ho empatava a 79 amb un triple de Ellenson amb quatre minuts per jugar. Un 2+0 de Rivero i una cistella marca de la casa de Jones després de recuperació del base nord-americà trobava la rèplica de dos triples seguits de Guy per al 83-85 amb dos minuts per jugar. Rivero no va anotar i Vives es va anar a l’anella per a posar quatre a dalt al quadre visitant amb 89 segons per jugar. Rivero va ficar el primer tir lliure i el rebot de la fallada des del tir lliure va afavorir a l'equip taronja. Rivero va anotar la cistella en l'acció següent, Ellenson no va anotar però tampoc Rivero encara que va haver-hi falta sobre Dubljevic en el rebot. Només va anotar el primer per a manar el partit a la pròrroga amb empat a 87.

Ellenson i Vives van tornar a estirar a cinc la renda visitant abans d'una anella passada de Radebaugh i un triple de Dubljevic. Vives li ho va retornar per al 92-95, Rivero no es va deixar res des del tir lliure i després d'una bona defensa, Harper tampoc va fallar des de la línia de personal. Vives es va escórrer fins al cércol per al 96-97 ficats en l'últim minut de la pròrroga però Harper li va contestar amb un triple i després va recuperar la pilota en l'acció següent per a habilitar a Chris Jones, que va usar tota la seua intel·ligència per a traure una falta de tres tirs, anotant només els dos primers, però el quadre verd-i-negre no va poder llançar i el partit es va acabar amb 101-97.