Valencia Basket lluita, però cau en la seua estrena en Fontajau (68-62)

05/10/2022

Valencia Basket va competir fins al final, però finalment va caure en la seua estrena en la LF Endesa en Fontajau. El conjunt taronja, que recuperava per a aquest partit a tres jugadores amb les quals no havia pogut comptar en pretemporada, va començar bé la trobada, però l'escassa rotació per les baixes i la falta de rodatge va acabar per acusar-se en els minuts finals. L'exhibició ofensiva de Lauren Cox, amb 23 punts, no va ser suficient.

El primer quintet de la temporada va ser el format per Cristina Ouviña, Queralt Casas, Raquel Carrera, Marie Gülich i Lauren Cox. Rubén Burgos apostava per la gallega en el tres. El partit l'estrenava Gardner, MVP de la lliga de la passada campanya. Les locals feien un parcial de 4-0, que frenava Ouviña, per a inaugurar el marcador taronja. Amb dos triples consecutius de Cox, Valencia Basket es posava 2 punts per davant per primera vegada en el partit. La igualtat es palpava sobre la pista, però el treball de Cox en tots dos costats de la pista estava destacant per damunt de tot. Amb canastra de Salvadores, la renda taronja arribava a 9 punts. Etxarri reduïa a 7 al final del primer quart.

Amb menys encert i control del rebot arrancava el segon període Valencia Basket, la qual cosa Spar Girona aprofitava per a retallar a 1 punt amb parcial de 8-0 que culminava Gardner. Rubén Burgos demanava temps mort. Carrera ho tallava a continuació des del tir lliure, però els tirs seguien sense entrar i, a més, les pèrdues estaven llastrant. Gardner empatava el partit. Casas anotava per a frenar la sequera que havia mantingut a l'equip pràcticament tot el quart sense anotar en joc. Amb canastra de Cox, Valencia Basket es posava 4 a dalt i ara el que parava el duel era Canut. El duel entre Etxarri i Cox estava sent sensacional, però la pivot estatunidenca estava guanyant la partida amb 18 punts en el seu compte en els primers 20 minutos. Posava a l'equip amb 6 punts d'avantatge al descans (27-33).

Després del pas pels vestuaris, Cox seguia al seu joc. +9 per a Valencia Basket, però el combinat català no tardava a retallar distàncies i Drammeh empatava de nou la trobada. Malgrat que Rubén Burgos parava el partit, Spar Girona aconseguia posar-se per davant amb canastra de Murphy. Les catalanes es col·locaven amb 7 punts d'avantatge per primera vegada en el partit amb canastra de la canterana Ibern. Per fortuna, arribava llavors un triple molt important de Ouviña. Però, igual que punts, continuava faltant defensa. En aqueix moment un parcial local, acabat per un triple d'Araujo, pujava a 11 punts la renda d'elles. Salvadores ho parava. Al final del tercer període la diferència quedava en 9.

L'inici de l'últim quart va ser positiu per a Valencia Basket, amb un xicotet 5-0 entra Carrera i Salvadores, retallant a 4 punts. Encara quedava molt de partit per davant i calia continuar remant. Mancant 5 minuts la distància estava en només 5 punts i la tensió cada vegada era més alta. Moltes fallades en canastres fàcils, pèrdues, anades i vingudes… Després de temps mort, Araujo anotava un inversemblant triple des de 8 metres. Carrera anotava, però els minuts s'anaven esgotant. Quedaven 2 i 6 a baix. Valencia Basket no va baixar els braços. Amb un 5-0 completat per Casas i Salvadores, el desavantatge estava en només 3 punts amb 50 segons en el marcador. El tècnic català parava el partit. Labuckiene anotava un definitiu 2+1 a continuació, que obligava al temps mort taronja, però el triomf local estava sentenciat.