VBC-ASVEL: Un clàssic europeu taronja amb clar domini local

11/10/2022

El primer equip masculí de Valencia Basket ha représ este matí els entrenaments per a començar a preparar el seu següent compromís, el que li portarà a mesurar-se al LDLC ASVEL Villeurbanne el divendres 14 d'octubre a les 21:00 hores en la segona jornada de la Turkish Airlines EuroLeague, amb entrades disponibles des de 30 euros. L'equip taronja afrontarà un dels seus clàssics continentals (serà la 13a vegada que s'enfronten) amb el complicat repte de continuar defensant la seua pista davant este rival i mantindre oberta la seua bona dinàmica com a local davant oponents francesos.

 

Un clàssic continental taronja

Els enfrontaments entre estos dos equips són tot un clàssic de l'historial europeu del Valencia Basket, ja que el quadre taronja s'ha trobat amb este rival tant en la Turkish Airlines EuroLeague com en la 7DAYS Eurocup. El xoc del divendres serà la 13a ocasió en la qual valencians i francesos es troben en un partit de competició oficial, la qual cosa col·loca a este equip de l'àrea metropolitana de Lió com el segon equip contra el qual més vegades s'ha enfrontat el Valencia Basket en tornejos continentals, empatat amb l'ALBA Berlín i només per darrere del Khimki Moscow Region. I si hi ha alguna cosa que ha sigut una dinàmica clara en els enfrontaments entre estos dos equips és que fins ara sempre ha guanyat l'equip de casa. 12 partits, 12 victòries locals. Valencia Basket mai ha tret el triomf del Astroballe. LDLC ASVEL Villeurbanne mai ha pogut guanyar a la Fonteta.

 

El repte de tornar a defensar la Fonteta davant el ASVEL

El partit del divendres serà la setena ocasió en la qual este combinat francés visite la Fonteta per a un partit de competició europea, amb un balanç de 6-0 favorable a l'equip local. La primera vegada que este equip va visitar la Fonteta va ser en la fase de grups de l'Eurolliga 2003-04, en la qual l'equip taronja es va emportar el triomf per 80-64. El segon precedent va arribar en la primera fase de grups de l'Eurocup 2011-12, on Valencia Basket es va imposar al ASVEL en un vibrant partit per 96-88. En el seu camí al seu tercer títol d'Eurocup, el quadre taronja es va imposar amb claredat per 97-70 en la temporada 2013-14. I en el camí al quart entorxat, es va imposar al ASVEL per 84-62 en el primer partit de l'Eurocup 2018-19. Els dos precedents més recents van arribar en esta mateixa competició, la Turkish Airlines EuroLeague. En la campanya 2019-20 l'equip taronja es va emportar el triomf per 81-72 mentre que en el precedent més recent, el de la primera jornada del curs 2020-21, Valencia Basket va patir per a guanyar el partit per 65-63 amb una cistella de Sam Van Rossom a 16 segons del final que va compensar un triple de Lacombe que havia empatat el partit en l'acció anterior.

 

Bons precedents davant rivals francesos a la Fonteta

Els representants del bàsquet francés són uns dels més freqüents visitants de la Fonteta en competició europea i esta visita del LDLC ASVEL Villeurbanne serà la vint-i-dosena ocasió que un equip d'esta nacionalitat visite la nostra pista per a disputar un partit oficial. Els precedents anteriors s'han saldat amb un balanç favorable al Valencia Basket de 18 triomfs per 3 derrotes. La derrota en la primera visita del Limoges CSP en el Top 16 de l'Eurocup 2015-16 va trencar una ratxa d'onze victòries seguides a la Fonteta davant rivals francesos entre 2001 i 2015. En eixos 14 anys es va guanyar tres vegades al Asvel Villeurbanne, tres vegades del SLUC Nancy i en una ocasió al Elan Chalon, el Strasbourg, Le Mans, Gravelines i París Levallois. Els últims sis precedents davant rivals gals s'han saldat amb triomf: davant el LDLC ASVEL Villeurbanne (84-62) i al Limoges CSP (91-84) en l'Eurocup 2018-19, per dues vegades davant el LDLC ASVEL Villeurbanne en la Turkish Airlines Euroleague (81-72 en la temporada 2019-20 i 65-63 en la 2020-21) i la passada campanya en la fase de grups de la 7DAYS Eurocup quan es va imposar al Mincidelice JL Bourg per 98-95 i quan va eliminar en quarts de final d'eixe mateix torneig al Boulogne Metropolitans 92 per 98-85.


TAGS: