La primera en la Turkish Airlines EuroLeague arriba de manera èpica a casa del doble campió (91-92)

18/10/2022

València Basket completa un partit extraordinari per a emportar-se la victòria en la pista de l'actual campió per dues ocasions seguides de la competició. Els punts finals de Jones, l'actuació de Dubi i el suport coral personalitzat en punts de Claver i Van Rossom, claus per a assaltar Istanbul.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Klemen Prepelic, Josep Puerto, Jaime Pradilla i Bojan Dubljevic. Un triple de Puerto va obrir el marcador però Micic i Mbaye van col·locar per damunt a l'equip turc. Clyburn amb cinc punts seguits va estirar la renda local i va portar a Mumbrú a parar el partit amb 12-4 després de la disputa dels primers quatre minuts. Un triple de Dubljevic va tallar el parcial en contra però Micic i Pleiss castigaven els errors per a posar per primera vegada la desena de desavantatge amb el 17-7. Prepelic va clavar el triple des de la cantonada i una antiesportiva sobre Xabi va suposar una jugada de quatre punts per a retallar a tres abans d'un palmeig de M’baye. Però Claver també va anotar des de darrere de l'arc per dues vegades per a continuar menjant-se desavantatge i arribar amb 21-20 al final del primer acte.

El tercer triple de Claver va tornar a posar per damunt al quadre taronja, que es va carregar de personals en la següent defensa abans d'un triple de Polonara. Micic també va encertar des de darrere de l'arc però Xabi va trobar a Alexander per a l’anella passada. Un triple de Radebaugh mantenia pegat a l'equip taronja en entrar en els últims cinc minuts de la primera meitat i un altre de Van Rossom després de recuperació de Harper col·locava el 29-31. Els turcs van empatar però Sam i Harper van tornar a convertir de tres per a posar una renda de sis punts abans que els turcs apretaren darrere i li donaren la volta amb un triple de Polonara, una anella passada de Micic i dos tirs lliures de Clyburn per al 38-37. Dubljevic va trobar a Pradilla en la pintura i encara que Micic allargava el seu particular festival, ara el capità taronja clavava dos triples per a continuar mantenint per damunt a l'equip valencià. Micic des del tir lliure manava el partit al descans amb empat a 45.

Després de l'intermedi, l'equip taronja no va trobar encert en una sèrie de bons tirs però va realitzar bones defenses i un ganxo de Dubljevic mantenia el partit equilibrat. L'equip turc castigava els errors per a encadenar un parell d'encerts però Prepelic i un ganxo de Pradilla mantenien al quadre taronja pegat en el marcador i una acció personal del capità Dubljevic mantenia per damunt al quadre taronja abans d'un triple de Bryant per al 54-53 en arribar a la meitat del tercer acte. Dues cistelles seguides de Chris Jones van trobar la rèplica d'un triple de Bryant, però el base taronja també va anotar des de darrere de l'arc. Un 2+1 de Micic empatava el partit a 60 i un mat d'Alexander i un palmeig de Xabi López-Arostegui contestaven a l'encert de Clyburn, que es va convertir en l'argument ofensiu dels turcs en la recta final del tercer quart. Zizic i el propi Clyburn des del tir lliure ho deixaven en 68-66 amb deu minuts per jugar.

L'equip turc es va recolzar en Pleiss per a estirar el seu avantatge fins als set punts abans d'un 2+1 de Dubljevic, un triple de Claver i dos tirs lliures de Harper, encara que Micic i M’Baye no permetien que la renda baixara a menys de tres. Dubljevic va anotar dos llançaments lliures després d'una dura falta de Bryant i Jones convertia la safata per al 79-78 entrant en els últims cinc minuts del partit. Dunston i Bryant es van trobar amb la resposta d'un triple de Van Rossom i Dubljevic no es deixava res des del tir lliure, la qual cosa unida a una safata de Xabi López-Arostegui ficava a l'equip taronja un punt per damunt en arribar als últims dos minuts. Després d'una bona defensa i un rebot ofensiu de Claver, Van Rossom va clavar el triple i es va xiular falta sobre Clyburn, que des del tir lliure posava el 86-88. L'equip taronja va atacar amb paciència i Chris Jones va anotar el tir per elevació. Clyburn va anotar ràpid i la pilota se li va escapar de les mans a Van Rossom per a donar-li una opció al Anadolu Efes, que amb un triple de Beaubois posava el 91-90 a 14 segons del final. Chris Jones va traure falta i no va perdonar i Claver va recuperar la pilota en el servei de banda per a donar la bola a l'equip taronja. Tot i el suspens final, la victòria va ser taronja per 91-92.