Cara a cara sense premi final a casa del líder (79-77)

20/10/2022

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Klemen Prepelic, Josep Puerto, Víctor Claver i Bojan Dubljevic. Un triple des de la cantonada de Puerto va ser la primera cistella taronja però la potència interior de Motley donava els primers avantatges al quadre turc. Prepelic va trobar a Claver en la pintura i després l'aler taronja li va retornar el triple a Wilbekin abans d'un ganxo i un triple de Dubljevic que portaven a Itoudis a parar el partit amb 7-13 poc abans de la meitat del primer acte. Nigel-Hayes va tallar el parcial taronja però Prepelic va convertir el triple i Puerto es va anar amb potència a l’anella per a convertir la safata. Motley era el referent ofensiu dels turcs però Jones primer va trobar la safata i després va habilitar a Alexander per al 2+1 que defensava la renda taronja abans d'un triple amb addicional de Wilbekin per al 18-23. Kyle va repetir des de la mitjana distància però un palmeig de Booker ho deixava en 20-25 al final del primer quart.

Un triple de Pradilla va obrir el segon acte i Harper primer es va escórrer fins a la cuina per a la safata i després va clavar el triple que estirava de nou la renda taronja i portava a Itoudis a demanar temps mort amb 20-33. L'equip turc va pujar el nivell de l'agressivitat del seu defensa i va tallar el ritme de l'ofensiva taronja per a menjar-se part de l'avantatge amb punts de Jekiri i Edwards. Jared Harper va deixar el partit en danyar-se el turmell dret en trepitjar a un rival i Radebaugh també va haver d'eixir de la pista en rebre un colp abans que una nova cistella del Fenerbahçe Beko Istanbul portara a Mumbrú a parar el partit amb 26-33 a cinc minuts per a arribar al descans. L'equip turc es va acostar a cinc però dues bones defenses van permetre l'equip taronja córrer i trobar una safata de Jones i un triple de Dubljevic, que en la següent acció va trobar a Claver per a la cistella en la pintura abans d'un triple de Calathes. Un 2+1 de Motley tornava a reduir la renda valenciana però Jones va recuperar la pilota per a anar-se corrent fins a l’anella i deixar el marcador en 34-43 en arribar al descans.

Un triple de Hayes va obrir la segona meitat i encara que Jones es fabricava la safata, Wilbekin va repetir des de darrere de l'arc i l'equip turc va castigar la pèrdua perquè Motley es penjara i Wilbekin anotara la cistella amb oposició per a posar el 44-45. Els tirs lliures de Jones i Prepelic donaven un poc d'aire al quadre taronja però un triple de Wilbekin va empatar el partit a 47 al pas pel minut 24. Després de l'aturada, el quadre local castigava els errors per a un nou triple de Wilbekin però Jones convertia des de la mitjana distància per al 50-49 en arribar a la meitat del tercer quart. L'encert exterior dels turcs feia créixer el seu avantatge amb Hayes ficant el cinqué triple en cinc minuts de quart i malgrat un ganxo de Dubljevic, Hayes va repetir per al sisé triple del Fenerbahçe en el tercer quart i Guduric posava el 58-51. Van Rossom va convertir el triple i després d'una recuperació, el belga va convertir des de la mitjana distància. El director de joc taronja va continuar sent el manteniment ofensiu en la recta final del quart per a arribar amb 60-58 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Hayes va ser la primera cistella de l'últim acte després d'un intercanvi d'errors i el quadre turc tornava a castigar una pèrdua perquè un mat de Pierre posara el 65-58 abans d'un triple de Van Rossom. Un 2+1 de López-Arostegui va ser replicat per un triple de Calathes i Jones es va anar a l’anella per a la safata. Després d'una bona defensa, l'estratègia de banda va acabar amb una safata de Puerto però els triples de Jones i Dubljevic per a empatar no van entrar i Calathes va posar el 73-68 a dos minuts del final. Amb una bretxa en el front, Dubljevic va intentar retallar però no va encertar i després d'una bona defensa, Pradilla va capturar el rebot i va rebre falta personal, i encara que va fallar els llançaments, Xabi va rebotejar en atac i no va perdonar des de la línia de personal per a entrar tres a baix en l'últim minut. Un triple de Guduric semblava decantar el partit del costat turc, però un 2+1 de Dubljevic i una safata després de robatori de Radebaugh ho van mantindre viu fins a l'últim sospir en una trobada que va acabar amb el resultat de 79-77.