Valencia Basket suma en la pròrroga en la pista del Monbus Obradoiro (98-103)

23/10/2022

Valencia Basket va tancar la seua sèrie de tres eixides consecutives sumant el seu segon triomf de la setmana en imposar-se en la pròrroga al Monbus Obradoiro per 98-103. L'equip taronja va aguantar l'eixida en tromba de l'equip gallec amb l'encert de Dubljevic (25 punts, 9 rebots i 28 de valoració), va dominar el partit des del segon quart i va entrar en la recta final amb avantatge, però l'encert de Thomas Scrubb (18 punts) va manar el partit a la pròrroga. En el moment decisiu, un triple de Sam Van Rossom (12 punts, 9 d'ells en el temps extra) després d'una recuperació de Claver i la intel·ligència del base belga per a traure els tirs lliures finals va permetre sumar el tercer triomf en la Liga Endesa i trencar la mala dinàmica en competició nacional.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Jonah Radebaugh, Josep Puerto, Jaime Pradilla i Bojan Dubljevic. Un triple del base taronja i una assistència per al mat de Pradilla van replicar el bon inici ofensiu dels gallecs i un triple de Walker va ser replicat per un altre de Dubljevic, encara que un altre de Bender i un ganxo de Blazevic col·locaven el 14-8 després dels primers quatre minuts. Josep Puerto va atacar l’anella amb decisió i Dubljevic va traure la cistella amb tir lliure addicional per a no deixar créixer l'avantatge local encara que els gallecs aconseguien anotar en cada viatge per a mantindre's per damunt. Dos triples de Claver i Dubljevic equilibraven els tirs lliures del Monbus Obradoiro i un ganxo del capità taronja ho empatava a 21 abans d'un mat de Guerrero. La perfecció en el tir de Dubljevic (13 punts en el primer quart) i un encert des de la mitjana distància de Claver tornaven a posar per damunt al quadre taronja però l'equip gallec continuava anotant amb facilitat de la mà de Guerrero, encara que una jugada d'estratègia que va acabar amb una cistella de Claver ho deixava en empat a 27 al final del primer quart.

La intensitat de les defenses va pujar i l'eficàcia dels dos equips va baixar, però una cistella de Claver i dos tirs lliures de Prepelic mantenien el partit equilibrat i dos llançaments des de la línia de personal de López-Arostegui col·locaven un per damunt a l'equip taronja en arribar a la meitat del segon acte (32-33). L'intercanvi de tirs lliures mantenia el partit empatat abans de dues accions individuals de Chris Jones i un triple de Josep Puerto que van donar una xicoteta renda al quadre taronja. Alexander a taula baix l’anella, Radebaugh des del tir lliure i Puerto atacant de nou el cércol amb decisió responien a la fortalesa interior de Guerrero per a manar el partit al descans amb 41-48.

Una anella passada de Chris Jones va ser la primera cistella de la segona meitat i Dubljevic es va fabricar un ganxo per a posar per primera vegada la renda taronja per damunt de la desena, la qual cosa unida a una acció individual de Jones portava a Moncho Fernández a parar el partit amb 41-54. Després de l'aturada, tots dos equips van intercanviar errors fins a dos triples seguits de Bender i Thomas Scrubb que retornaven el parcial perquè Mumbrú parara el partit amb 47-54. Un triple de Radebaugh va tallar el parcial en contra però Walker també va anotar des de darrere de l'arc i Bender i Scrubb retallaven a cinc al pas pel minut 27. Dubljevic des del tir lliure i un mat d'Alexander defensaven l'avantatge visitant i encara que Bender trobava el cércol, un triple de Prepelic ho deixava en 59-66 amb deu minuts per jugar.

Tres tirs lliures de Scrubb baixaven a quatre la renda taronja i encara que Claver anotava a passada de Prepelic, Blazevic i una antiesportiva xiulada en atac a Alexander col·locava el 65-68 a huit minuts del final. Jones va tornar al camp per a anotar des de la mitjana distància i recuperar una pilota que va desembocar en un tir lliure de Dubljevic. Un ganxo del capità taronja va trobar la rèplica d'un triple de Scrubb per al 70-73 però dos rebots ofensius de Dubljevic van habilitar a un triple de Van Rossom i una recuperació de Pradilla li va permetre penjar-se de l’anella per a entrar huit a dalt en els últims cinc minuts. Bender posava el 71-78 abans d'un triple de Radebaugh que va ser contestat per un 2+1 del propi Bender i un triple de Scrubb per a posar el 77-81 ficats en els últims dos minuts. Després del temps mort, Dubljevic va clavar el triple i Scrubb va anotar des de la mitjana distància i després de la fallada de Radebaugh, un triple de Scrubb posava el 82-84 en l'últim minut. Dubljevic no va aconseguir anotar i un palmeig de Bender ho empatava a 84 donant tres segons per a un últim atac taronja. El tir de Jones no va entrar i el partit es va anar a la pròrroga.

Un triple de Scrubb va obrir el temps extra però quatre tirs lliures d'Alexander i Van Rossom i una recuperació de Xabi que va acabar en safata del basc tornaven a posar per damunt al quadre taronja. Un triple de Walker posava el 92-90 i encara que Dubljevic anotava en la pintura, Vicedo es penjava del cércol i Jones anotava en acció individual per a mantindre'l empatat. Scrubb des de la mitjana distància col·locava el 96-94 ficat en l'últim minut però Xabi també trobava el camí fins a l’anella i després d'una recuperació de Claver, Van Rossom va convertir el triple. Bender va anotar baix l’anella per a posar el 98-99 a 11 segons del final. L'estratègia de servei de fons es va menjar sis segons i va acabar en una antiesportiva sobre Van Rossom que no va perdonar des de la personal i va rebre una segona personal per a anotar els dos llançaments. Radebaugh va robar l'última pilota per a segellar el triomf per 98-103.