Valencia Basket es mostra sòlid a la Fonteta per a sumar la segona en Eurolliga (87-73)

27/10/2022

Valencia Basket va sumar la seua segona victòria en la Turkish Airlines EuroLeague, la primera a la Fonteta, amb un sòlid triomf coral en el qual Jones (20 punts i 8 assistències), Dubljevic (16 punts i 7 rebots) i Alexander (12 punts) van ser els més destacats. Després d'un primer quart igualat en el qual l'equip alemany va retornar tots els encerts exteriors, l'equip taronja va aconseguir una xicoteta renda que va aconseguir administrar quan no va trobar encert i que va aprofitar per a estendre a onze amb dos triples per a acabar la primera meitat. L'equip va continuar sòlid en el tercer quart per a arribar a manar per 17 i després no va deixar que els berlinesos tornaren al partit per a sumar un triomf enfront d'una Fonteta que va gaudir del seu equip.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Jonah Radebaugh, Josep Puerto, Jaime Pradilla i Bojan Dubljevic. Una acció individual del base taronja va ser la primera cistella del partit i Radebaugh va aprofitar una estratègia de fons per a convertir i encara que l'equip alemany penjava pilotes perquè Koumadje convertira baix el cércol, un 2+1 de Dubljevic i un ganxo de Pradilla mantenien per damunt al quadre taronja després dels primers tres minuts. Un triple de Puerto va ser replicat per un altre de Blatt i un altre encert des de darrere de l'arc de Procida empatava el partit a 14 en arribar a la meitat del primer quart. Un triple de Dubljevic va ser replicat per un altre de Lammers i encara que el capità taronja va repetir des de darrere de la línia de tres, Zoosman el va tornar a retornar. Van Rossom va mantindre oberta la veda de l'encert exterior per a deixar-lo en 23-20 al final del primer quart.

Un mat, un encert des de la mitjana distància i un alley-oop, tot això cortesia del canadenc Alexander, units a una safata de Xabi després de recuperació donaven una xicoteta renda al quadre taronja que portava a Israel González a parar el partit amb 31-22. Encara que Lammers va convertir, Claver anotava baix cércols per dues vegades després d'un rebot ofensiu per a posar per primera vegada l'avantatge valencià per damunt de la desena abans d'un 2+1 de Koumadje. Prepelic va retornar la cistella amb addicional i Alexander va convertir en dos punts una pilota penjada i després del triple de Olinde, baixava un altre alley-oop. La tercera falta de Pradilla provocava el retorn a la pista després de la seua lesió de James Webb III i Luke Sikma va agafar les regnes ofensives del seu equip per a anar retallant avantatge provocant personals i tirs lliures per a ell i els seus companys i posar el 42-37 a tres i mig per al descans. Els tirs exteriors de l'equip taronja no entraven i el quadre alemany es va acostar a tres abans d'una cistella en acció individual de Jones i dos triples seguits de Puerto i el mateix Jones per a manar el partit al descans amb 50-39.

La segona meitat va començar amb Jones allargant el seu moment ofensiu des del tir lliure i amb una acció individual encara que Blatt i Olinde no deixaven créixer la renda taronja. Un triple de Radebaugh va ser contestat per un 2+1 de Zoosman però Jones es va tornar a anar fins al cércol per a anotar i va convertir des de la mitjana distància encara que Wetzell ho deixava en 61-49 al pas per la meitat del tercer acte. Un triple de Dubljevic i un alley-oop baixat per Alexander elevaven la renda taronja a 17 però un mat de Procida i dues cistelles de Delow posaven el 66-55 al pas pel minut 28. Un triple de Van Rossom després de rebot ofensiu d'Alexander tallava el parcial en contra i un altre triple de Xabi ho deixava en 72-55 amb deu minuts per jugar.

Tot i el bon esforç defensiu, Olinde va ficar un triple sobre la botzina de possessió i després va culminar una transició dels alemanys, la qual cosa unida a una cistella de Lammers i un triple de Olinde posaven el 74-65 a sis minuts per al final. Dubljevic a passada de Van Rossom tallava el parcial en contra i Claver clavava un triple que donava més aire al quadre taronja. Jones primer va trobar a Dubljevic baix l’anella i després es va traure de la cistella un 2+1 de fantasia per a tornar a estirar l'avantatge local. En els compassos finals l'equip alemany no es va deixar anar per a reduir el seu desavantatge i l'entrenador Mumbrú li va donar minuts a Webb, que va clavar un triple, i els primers del curs en partit oficial per a Millán Jiménez perquè el partit acabara amb 87-73.