Un desencertat Valencia Basket cau davant Kutxabank Araski (49-67)

29/10/2022

Valencia Basket ho va intentar tot, però no va poder traure la victòria davant Kutxabank Araski. L'equip va lluitar, però la falta d'encert va acabar per ser determinant. Una lluita que l'afició de la Fonteta va reconéixer, animant a les jugadores fins al cap del xiulet final. El sobreesforç per a traure el triomf en la J1 de la EuroLeague Women dimecres passat, sumat a les baixes que porta patint des de l'inici de pretemporada, va llastrar a les de Rubén Burgos. El conjunt taronja queda així amb un 2-3 en LF Endesa.

L'equip va eixir amb Leticia Romero, Queralt Casas, Eleanna Christinaki, Raquel Carrera i Lauren Cox. Començava el partit amb un 0-4 visitant amb Diarra fent molt mal en el rebot ofensiu. Responia bé Valencia Basket amb un 6-0 liderat per Casas. Amb poca anotació per part de tots dos equips, el marcador reflectia una gran igualtat i cap equip estava dominant. Les sensacions per part del combinat taronja era d'una mica de precipitació i falta d'encert en les finalitzacions i calia ajustar millor en defensa. Un parcial de 0-5 de Araski en el final de quart, amb una Alarcón molt encertada, els concedia un primer avantatge.

L'equip basc feia créixer aqueix parcial a 0-9 en l'inici del segon període, posant un avantatge de 9 punts. Rubén Burgos demanava temps mort. Carrera ho frenava a continuació amb una safata. No obstant això, Asurmendi responia amb un triple. La renda visitant pujava a 10 punts. El combinat taronja va reaccionar des de la defensa i Urieta va demanar temps mort abans que es materialitzara en el marcador. Amb un 5-0 elevaven el seu avantatge a 12 punts i el tècnic valencià havia de parar el partit de nou. Alarcón estava fent molt mal la pujava a 16. No entrava res. Casas va poder anotar des del tir lliure en l'últim minut, però va quedar aqueixa diferència al descans (18-34).

Els primers atacs del tercer quart van ser el reflex de la primera part. Bona defensa col·lectiva però la pilota seguia sense voler entrar. La sensació era d'impotència. Burani feia doblegar el seu marcador amb 18 de renda per a les visitants. En aqueix moment, un palmeo sobre la botzina de Carrera feia anotar la primera canastra en joc de l'equip taronja després de diversos minuts de partit. Va ser pur oxigen. La insistència cap al cércol va provocar que les basques es carregaren prompte de faltes i Valencia Basket va poder començar a retallar des del tir lliure. Un 7-0 i la diferència quedava en 11 punts. L'entrenadora de Kutxabank Araski demanava temps mort. Atkinson eixia d'aquest colpejant en repetides ocasions i, malgrat les rèpliques taronja, les visitants recuperaven un avantatge de 17 punts al final del tercer quart.

La màxima diferència del partit pujava a 20 punts de la mà de Van den Adel. Valencia Basket només sumava des del tir lliure. Rubén Burgos va proposar una defensa zonal que tampoc va evitar que elles anotaren. Després de canastra de Diarra, l'entrenador demanava temps mort. Cada vegada quedava menys temps, la distància era molt gran i les sensacions de cara al cércol continuaven sent les mateixes. Però l'equip no baixava els braços. Va continuar insistint i tractant de baixar aqueixa diferència el màxim possible. Mancant 3 minuts, entre Carrera i Casas l'havien baixada a 13. No obstant això, Asurmendi anotava un triple que feia molt de mal en un moment així. Rubén Burgos va tornar a parar el partit intentant reduir al màxim, però el triomf se l'emportaven les basques.