Saber patir per a acabar la setmana guanyant (83-88)

06/11/2022

València Basket va sumar el seu quart triomf en la Lliga Endesa amb una remuntada en l'últim quart per a traure el triomf de la pista del Rio Breogán per 83-88 en una partit en el qual Jones (24 punts) va sostindre a l'equip i la reacció final de Dubljevic (18 punts i 7 rebots per a 25 de valoració) va ser clau en la victòria. L'equip taronja va començar el partit a remolc castigat per un gran Bamforth, es va col·locar per davant en el segon quan va trobar encert exterior dels seus tiradors i l'equip gallec va entrar guanyant en els últims minuts quan van ser els seus tirs de tres els que van entrar. Onze punts seguits de Dubljevic després d'una antiesportiva sobre el capità van ficar a València Basket en el partit per a encendre un parcial de 2-15 que va ser decisiu per a decantar la balança del costat taronja.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Jonah Radebaugh, Xabi López-Arostegui, James Webb III i Bojan Dubljevic. Una safata de Chris Jones i un triple de Dubljevic van replicar a l'inici anotador dels gallecs, amb Bamforth assumint el protagonisme ofensiu dels seus per a posar el 11-5 després de consumir-se els primers tres minuts. Un encert trepitjant la línia de tres de Jones i una acrobàtica safata de Webb van tallar el parcial local, que va allargar el propi base taronja amb dues accions individuals per a portar a Mrsic a parar el partit. Un triple de Momirov tallava la ratxa taronja en 0-8 i un altre de Nakic col·locava el 17-13 abans que Jones retornara el triple però Happ i un altre encert exterior de Nakic, unit a un mat després de recuperació de Sergi García estirava la renda local a huit però una safata de Harper ho deixava en 24-18 al final del primer quart.

Un triple de Harper va obrir el segon acte, un altre de Prepelic va tornar a equilibrar el partit i el tercer seguit, obra de Claver allargava el parcial taronja fins a un 0-11 que tallava Sergi García amb un nou triple. Un 2+1 i un alley-oop baixat per Alexander trobaven la rèplica de Sergi Quintela i de les segones opcions per a posar el 33-32 en arribar a la meitat del segon quart. Harper trobava de nou el camí a l’anella i Claver replicava al triple de Bamforth, la qual cosa unida a una antiesportiva xiulada sobre Puerto que es va quedar en un punt i un triple de Jones suposaven un nou parcial que portava a Mrsic a gastar el temps mort amb 36-41. L'equip gallec retallava des del tir lliure però una canastra sota el cércol de Webb i un encert des de la mitjana distància de Radebaugh mantenien per damunt al quadre taronja i un triple de Jones manava el partit al descans amb 41-48.

La segona meitat va començar amb dos triples seguits de Nakic i malgrat una anella passada de López-Arostegui, Bamforth col·locava el 49-50 des del tir lliure quan només s'havia consumit un minut del tercer quart. Webb després de rebot ofensiu i un palmeig de Radebaugh defensaven la renda taronja però l'encert dels gallecs no cessava i un triple de Bamforth posava el 56-54. L'equip no trobava encert a la primera però aconseguia segones opcions per a anotar i Jones mantenia obert el seu particular idil·li amb l’anella, però dos triples seguits de Momirov i Bamforth col·locava de nou per damunt als locals i portaven a Mumbrú a parar el partit amb 62-58. Un mat de Webb i un triple de Jones donaven un poc d'aire al quadre taronja i un 2+0 de Prepelic ho equilibrava de nou. Breogán va optar per jugar amb dos pivots junts i va trobar avantatges amb Happ en la pintura per a deixar-ho amb 68-65 amb deu minuts per jugar.

Nakic i Happ van allargar la renda local als set punts abans d'un triple de Harper i un alley-oop baixat per Alexander, però un tir lliure de Quintela el deixava en 75-70 amb sis minuts per jugar. Una antiesportiva sobre Dubljevic suposava una jugada de cinc punts del capità taronja i després de la cistella de Hollatz, Dubljevic va repetir per dues vegades des de darrere de l'arc per a posar un xicotet avantatge, que després d'una bona defensa va permetre al Valencia Basket córrer per a una safata de Webb.