Victoria davant IDK en el retorn de Ouviña i l'homenatge a Anna Gómez (86-81)

12/11/2022

Valencia Basket s'emporta un complicat partit davant un encertat IDK Euskotren. L'equip taronja va saber patir i li va donar la volta al marcador en l'últim quart amb una Fonteta que, com sempre, va ser molt important per a mantindre connectat a l'equip. El combinat de Rubén Burgos va desplegar un joc molt coral, amb Salvadores, Casas, Romero, Gülich i Cox per damunt dels 10 punts, per a aconseguir tancar el triomf que posa el 3-2 en la LF Endesa. Un triomf que va arribar juntament amb el retorn de Cristina Ouviña de la seua lesió i que va tindre com a celebració final l'homenatge a l'eterna excapitana Anna Gómez, després d'anunciar la seua retirada del bàsquet professional.

L'equip taronja va saltar a la pista amb Leticia Romero, Queralt Casas, Ángela Salvadores, Lauren Cox i Marie Gülich. Ho estrenava la interior alemanya i responia Espanya des del triple. El partit arrancava amb intercanvi de colps amb anotació repartida, encara que era Valencia Basket el que anava per davant. Transcorregut l'equador del quart, començava a imposar-se. Parcial de 6-0 per a col·locar el +7 i doblegar en el marcador a les basques. Muguruza demanava temps mort. Espanya, la jugadora visitant més encertada, tallava el parcial des del triple per partida doble. Reduïa la diferència a un punt. Cardaño pujava el seu parcial a 8-0, donant la volta al marcador. Ho parava Rubén Burgos ara. No aconseguien anotar les taronja. IDK continuava augmentant el seu parcial, que pujava a 12.

En l'inici del segon eixia Ouviña a pista després de la seua lesió. I la cosa anava de triples. Cox anotava, responia Rodríguez i de nou Cox. No obstant això, IDK aconseguia pujar el seu avantatge a 10 punts amb un 9-1. Valencia Basket estava tenint problemes en defensa, tant en el perímetre com en la zona, davant el gran encert del rival. Rubén Burgos demanava temps mort. Així i tot, l'equip taronja seguia sense anotar. La sagnia arribava fins al 16-1 i l'avantatge de les basques a 17. Finalment, Valencia Basket aconseguia fer una rèplica de 9-0, acompanyada d'una bona defensa, que obligava al fet que Muguruza parara el partit. El desavantatge havia baixat a 8 punts. Coulibaly ho frenava des del tir lliure. Malgrat que IDK mantenia el seu encert, les de Rubén Burgos van mantindre aqueixa diferència al descans amb un coast to coast de Casas sobre la botzina (36-44).

Valencia Basket començava a retallar després del pas pels vestuaris. Amb una Salvadores imparable en tots dos costats de la pista i amb Casas culminant, reduïa la diferència a 4 punts. L'entrenadora visitant demanava temps mort. Casas ajustava encara més el marcador just després, però l'encert d'Espanya no havia acabat. Triple de la jugadora i Coulibaly també anotava a continuació. Valencia Basket estava aprofitant molt bé el rebot i l'eixida al contraatac finalitzant sota el cércol i fins i tot amb tir exterior. Quan Salvadores anotava un triple, que posava a l'equip un punt a dalt, la Fonteta es deslligava. La rèplica de les basques arribava amb un 5-0. Estaven 4 a dalt al final del període.

La Fonteta estava entregada a l'equip i hi havia temps de sobres per a donar-li la volta al partit. Poc tardava el conjunt de Rubén Burgos a posar-se a dalt amb triple de Gülich, però calia augmentar la diferència i mantindre a ratlla a l'encertat IDK. Valencia Basket va aprofitar uns minuts en els quals les basques no estaven tan encertades i va aconseguir obrir una bretxa de 7 punts. Però elles no havien dit la seua última paraula. Parcial de 5-0 i reduïen a només 2 punts, amb 3 minuts per davant. El partit estava en un puny i tocava patir. Per fortuna, Salvadors posava la punta amb una canastra que pujava l'avantatge a 6 punts a 20 segons del final. Encara que Muguruza va demanar temps mort, el seu equip ja no va tindre temps de remuntar. Valencia Basket tenia la victòria.