La Fonteta gaudeix amb un triomf coral de rècord davant el Barça (91-34)

01/12/2022

Valencia Basket torna de l'aturada de la millor forma possible amb una coral victòria davant el Barça CBS. Un triomf amb la màxima diferència aconseguida pel combinat taronja en LF Endesa, 57 punts, que estava en +46 punts en un partit davant Durán Maquinaria Ensino. La Fonteta va gaudir al costat de l'equip en una gran demostració d'intensitat els 40 minuts en tots dos costats de la pista amb diverses jugadores per damunt dels 10 punts, però el lideratge té nom: Queralt Casas. L'escorta va fer una magistral actuació amb 14 punts, 7 rebots, 7 assistències, 4 recuperacions i 32 de valoració. Bons minuts també per a les joves Elena Buenavida i Awa Fam. El combinat de Rubén Burgos posa el 6-3 en LF Endesa i continua mirant cap amunt.

El conjunt taronja va eixir a pista amb Leticia Romero, Queralt Casas, Ángela Salvadores, Raquel Carrera i Lauren Cox. La primera canastra del partit arribava de la mà de Salvadores. En els primers compassos l'equip va saber aprofitar molt bé els avantatges després de recuperació de pilota, ficant un 6-0 de pur contraatac. El tècnic visitant demanava temps mort, però Valencia Basket no feia sinó continuar augmentant el parcial, partint d'una sòlida defensa. Entre Cox i Romero ho pujaven a 16-0. Transcorreguts 6 minuts de partit, Guerrero estrenava al Barça des del triple, però Cox seguia al seu. Espectacular l'encert de la pivot nord-americana, que posava terra pel mig i Casas elevava la renda a 22 punts al final del primer quart.

El segon quart arrancava amb la mateixa dinàmica. Aquesta vegada el parcial ascendia a 14-0, culminat per Torrens, i amb l'avantatge en la xifra de 26 punts. En aquesta ocasió era Vucetic la que tallava la sagnia, encara que la diferència continuava sent molt àmplia. El treball defensiu i en el rebot de tot l'equip estava sent espectacular. Valencia Basket li ho estava passant en gran corrent i compartint la pilota. Una combinació perfecta entre Torrens i Fam elevava la renda a 33 punts. L'entrenador del Barça tornava a demanar temps mort, però el seu equip seguia sense trobar solucions. Amb anotació repartida i finalment de la mà de Casas arribava un inversemblant avantatge de 40 punts. El Barça feia un xicotet 4-0 que Rubén Burgos no deixava que fora a més parant el partit. El conjunt taronja aconseguia anar-se amb aqueixa diferència al descans (58-18).

Després del pas pels vestuaris el marcador semblava no voler moure's. Més de 3 minuts van passar fins que el Barça ficava la primera canastra del quart. Passats més de 5 ho feia Coix des del triple per a Valencia Basket. +41. El combinat català responia amb un xicotet 4-0 després del qual, de nou, Rubén Burgos demanava temps mort. Les jugadores taronja reaccionaven tornant a la intensitat defensiva de minuts anteriors. Encara que ara les canastres no entraven tan fàcils, l'avantatge al final del tercer quart era de 39 punts després d'una safata quasi sobre la botzina de Salvadores.

L'encert tornava amb un contundent 10-0 de Valencia Basket que elevava l'avantatge a 49 punts. La que col·locava aqueixa xifra era Salvadores. La extaronja Rakovic intentava mantindre amb vida al seu equip i va fer un 4-0 particular per a reduir a 45. L'equip taronja no havia dit la seua última paraula. En uns minuts excepcionals de Fam, la júnior contribuïa a elevar la renda a 59 punts. L'encarregada de posar la canastra era Salvadores. Estaven superant momentàniament l'avantatge més ampli en un partit de LF Endesa (46 punts). El Barça només aconseguia retallar 2 punts i el marcador acabava amb rècord taronja.