Reacció en l'infern de Belgrad (96-100)

01/12/2022

València Basket va trencar la seua mala ratxa amb un triomf en la pròrroga en la pista del Partizan Mozzart Bet Belgrade per 96-100. La primera meitat va estar molt igualada i l'equip taronja va arribar a disposar de xicotets avantatges, però l'aparició ofensiva de Punter en el final del segon quart manava el partit amb sis d'avantatge per als serbis. Després de l'intermedi, des de la defensa i quan va trobar una mica d'encert en el tir de tres punts, l'equip taronja va retallar i va arribar a posar-se per damunt en l'inici de l'últim quart. València Basket va anar resistint per a entrar guanyant en l'últim minut amb Punter anotant per a estrényer el partit, amb un duel ofensiu amb Harper que va manar el partit a la pròrroga. En el temps extra, el base taronja va ser decisiu perquè la cinquena victòria en Eurolliga arribara a Belgrad.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Xabi López-Arostegui, Víctor Claver, James Webb III i Bojan Dubljevic. L'ala-pivot taronja va ficar les tres primeres de l'equip valencià encara que es va trobar amb la rèplica d'un triple i una cistella a taula de Madar. El base israelià dels blanc-i-negres sostenia l'atac local però una acció individual de Chris Jones mantenia per damunt a l'equip taronja fins a un triple de Nunnally que posava el 9-8. Dubljevic va retornar el triple i després va trobar a Webb per a la cistella en la pintura. Xabi i Leday van intercanviar encerts per a mantindre el partit equilibrat i una cistella després de rebot ofensiu de Rivero col·locava el 13-17 abans d'un 2+1 de Nunnally. El cubà es va continuar fent gran en la pintura però una cistella amb addicional de Lessort empatava el partit. Les segones opcions que generava l'interior cubà mantenien l’encontre equilibrat per a arribar amb 21-21 al final del primer quart.

Lessort i Rivero continuaven produint en una bonica lluita baix les anelles i Harper des del tir lliure i Pradilla en la pintura el mantenien equilibrat mentre continuaven caient els minuts. Xabi des de la mitjana distància i un ganxo de Pradilla portaven a Obradovic a parar el partit amb una xicoteta renda taronja però Andjusic col·locava el 29-31 en arribar a la meitat del segon acte. Xabi i Claver des de la línia de personal estiraven un poc la renda taronja i Rivero la defensava en la pintura amb Valencia Basket ficant un triple pal en la pista, però un triple de Punter col·locava el 34-36 i portava a Mumbrú a parar el partit. Després de l'intercanvi de tirs lliures, un nou triple de Punter posava per damunt als locals i Lessort i Nunnally l'estiraven fins a deixar-lo en 43-37 en arribar al descans.

Lessort va fer més gran el parcial en contra en la primera jugada de la segona meitat però després d'un 1/11 en la primera meitat, Webb va ficar el segon triple taronja. Madar i Nunnally col·locaven el 49-40 abans d'un triple de Dubljevic i una cistella després de rebot ofensiu de Claver. Tot i l'encert de Madar, Radebaugh i Webb en la pintura no deixaven créixer més la renda local i una cistella en acció individual de Harper portava a Obradovic a parar el partit amb tres a baix per al quadre valencià. Però després d'una recuperació, Radebaugh va continuar mossegant l'avantatge serbi fins a dos encerts de Punter i Leday per al 58-53 al pas pel minut 27. López-Arostegui va clavar el triple i malgrat que l'equip blanc-i-negre va trobar als seus referents per a tornar a estendre el seu avantatge, les recuperacions donaven noves opcions a l'equip taronja per a anotar i mantindre's pegat en el marcador amb una cistella de Rivero per a arribar amb 64-60 amb deu minuts per jugar.

Una altra recuperació va habilitar a Pradilla per a anotar en la pintura i Xabi va trobar a Rivero en les lletres per a empatar-ho. I encara que Leday va anotar des del tir lliure, un 2+1 de Xabi López-Arostegui col·locava per damunt al quadre taronja però la intensitat defensiva emprada per a tornar va ficar ràpid en prima a l'equip visitant. Exum i Leday posaven el 70-67 però Xabi des del tir lliure i un triple de Webb mantenien per damunt al quadre taronja a cinc minuts del final. Després del temps mort, un triple de Exum col·locava el 73-72 però Xabi va trobar a Rivero en la pintura i després d'una bona defensa, el cubà va traure una cistella amb addicional. De nou Exum col·locava a dos als locals ficats ja en els últims dos minuts però l'estratègia de fons va acabar amb un mat de Claver abans d'un triple i una cistella de Punter posaven el 80-79 entrat en l'últim minut. Harper va retornar el triple però va haver-hi falta de tres tirs sobre Punter que només va aprofitar dos. Harper es va escórrer fins a l’anella per a convertir el tir per elevació sobre la botzina de possessió i Punter va anar de nou a la línia per a empatar-ho a 84 amb 11 segons per a l'equip taronja. El triple de Jones no va entrar i el partit es va anar a la pròrroga.

Claver va obrir el temps extra des del tir lliure però Punter tampoc perdonava des de la línia. Dubljevic es va fabricar la cistella en la pintura i Claver va trobar a Webb en la pintura per a l’anella passada però dos mats dels blanc-i-negres ho tornaven a empatar abans d'un triple de López-Arostegui. Claver va traure la personal i no va perdonar i Lessort posava el 91-95 abans que Rivero es deixara també un altre tir lliure. Lessort va recollir una pilota solta per a posar a tres als locals però Harper es va escórrer fins al cércol per a la safata. El triple de Nunnally col·locava el 96-98 amb 37 segons i encara que el tir taronja no va entrar, Dubljevic es va tirar al sòl per a recuperar el rebot solt i va haver-hi falta sobre Harper que no va fallar per a deixar el marcador final en 96-100.