Valencia Basket reacciona, però acaba caient en Polkowice (76-73)

07/12/2022

Valencia Basket no aconsegueix traure la victòria en Polkowice, malgrat la gran reacció en la segona meitat, que li va portar a remuntar fins a 18 punts i posar-se per davant. L’últim minut va acabar decantant el partit del costat local. Bon partit de les interiors Carrera, Gülich i Cox i gran faena de tot l'equip, però no va ser suficient per a traure el primer triomf a domicili davant un encertat Polkowice. L'equip de Rubén Burgos continua competint al màxim i queda amb un 3-2 en EuroLeague Women.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Leticia Romero, Ángela Salvadores, Queralt Casas, Raquel Carrera i Lauren Cox. El partit arrancava amb triple de Coix, que responia Friskovec de dos. En un inici molt igualat, Polkowice posava el seu primer avantatge en 9 punts davant un Valencia Basket que estava buscant els seus punts principalment des de l'exterior, però estava menys encertat que el seu rival. Salvadores tallava el 9-0 local prop del cércol. No obstant això, Spanou col·locava poc després el +10 local i Rubén Burgos demanava temps mort. Encara que Gülich anotava a continuació, el percentatge de triples d'elles era altíssim i Mavunga ampliava a 11. Per fortuna, Cox ho contestava per a donar a l'equip una dosi de confiança lluny de canastra. L'equip completava un 7-0, que retallava a 4 punts. Telenga ho parava i el primer quart finalitzava amb 6 punts a baix per a Valencia Basket.

El combinat polonés començava el segon període retornant la renda d'11 punts. En aquesta ocasió era Torrens la que ho frenava des del triple per partida doble. Encara que ara les taronja estaven més encertades era necessari baixar l'anotació de Polkowice, que estava fent molt mal especialment amb Wheeler. Però, malgrat diverses bones defenses, ara el desencert tornava per a impedir retallar distàncies. Quan Spanou posava els 9 d'avantatge, el tècnic de Valencia Basket parava el partit. La rèplica venia de la mà de Christinaki amb un 2+1, però Gajda era implacable des del triple. Polkowice estava en quasi un 70% d'encert. Mavunga recuperava el +11 per a les seues, i el conjunt de Rubén Burgos no aconseguia retallar al descans (44-33).

Coix eixia anotant en el tercer període, però l'encert local no havia baixat. Tres triples seguits i la renda polonesa pujava a 18 punts. El tècnic taronja demanava temps mort. Valencia Basket va reaccionar des de la defensa i corrent aconseguia fer una resposta de 5-0. La diferència baixava a 13 punts, però Mavunga no deixava de colpejar sota el cércol. A base d'insistència l'equip va continuar estrenyent i reduint. Després d'un 4-0 particular de Gülich, que trencava la barrera dels dobles dígits i reduïa a 9, el tècnic local parava el partit. Valencia Basket estava en un bon moment i Carrera reduïa a 7 al final del període.

L'equip estava ficat de ple en el partit i havia d'aprofitar que a Polkowice ja no li estaven entrant els triples i Mavunga estava en la banqueta. 7-0 d'eixida de l'últim període entre Buenavida, Carrera i Romero per a empatar el partit. L'entrenador polonés demanava temps mort i Gajda tallava el parcial des del tir lliure. El partit estava molt atapeït i intens físicament. Valencia Basket aconseguia fer un 9-0 que li posava per davant per primera vegada des de l'inici de la trobada, amb 6 punts d'avantatge. Polkowice, que no havia estat anotant des de lluny en els últims minuts, responia amb un 6-0 a base de triples i tornava a empatar. Rubén Burgos parava el partit. Les locals feien un xicotet 4-0 que estirava el xiclet amb poc temps per davant i Ouviña anotava per a estrényer a 2 mancant 33 segons per al final. Bona defensa de l'equip per a mantindre aqueixa diferència i tindre possessió amb 12.7 segons per davant. No obstant això, una pèrdua i posterior falta a Gertchen amb tirs lliures no donava marge per a més.