Derrota a Tel Aviv (84-68)

08/12/2022

Valencia Basket va caure en la pista del Maccabi Playtika Tel Aviv per 84-68 en un encontre en el qual encara que va entrar millor que el seu rival en el partit, el conjunt israelià es va posar per damunt quan va trobar un poc d'encert en el triple i va castigar els errors en el tir i les pèrdues del quadre taronja per a anar incrementant a poc a poc el seu avantatge fins a un pic de 14 punts en l'inici de la segona part. La millora defensiva, unida a l'aparició ofensiva de Xabi López-Arostegui va encendre la reacció valenciana que li va permetre ficar-se en el partit i col·locar-se a dos abans d'acabar eixe mateix tercer quart. No obstant això, València Basket no va poder contindre la bona eixida ofensiva dels israelians en l'inici de l'últim acte i es va quedar sense opcions de donar-li la volta al marcador.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Jared Harper, Xabi López-Arostegui, James Webb III, Jaime Pradilla i Bojan Dubljevic. Un ganxo del capità taronja va replicar al mat inicial de Baldwin i un rebot ofensiu de Webb va habilitar a Xabi per al triple. Harper també va encertar des de darrere de l'arc en un partit que va començar amb un intercanvi d'errors en el qual un mat de Nebo col·locava el 6-8 després de consumir-se els primers sis minuts. El quadre local va trobar un poc d'encert amb dos triples seguits de DiBartolomeo i Hollins que posaven per damunt als locals i portaven a Mumbrú a parar el partit amb 13-8 a dos minuts per a acabar el primer acte. Claver va aprofitar una jugada d'estratègia per a tallar el parcial en 9-0 però el Maccabi ja havia encés la maquinària ofensiva per a arribar amb 15-10 al final del primer quart.

L'equip taronja va obrir el segon acte amb problemes per a anotar però almenys ho feia des del tir lliure perquè el quadre local no estirara el seu avantatge per damunt dels huit punts. Un triple de Claver va trencar la sèrie d'errors del quadre taronja però un altre de Cohen col·locava el 26-16 a sis minuts per al descans. Claver es va tirar l'equip a l'esquena ofensivament amb un altre triple i després d'una bona defensa, Dubljevic es va fabricar un ganxo per a rebaixar a cinc. El conjunt macabeu va trobar a Nebo i Martin per a estirar de nou el seu avantatge amb el 32-21 amb el qual Mumbrú va usar el temps mort a dos i mig per a arribar a l'intermedi. Un triple de Dubljevic i una cistella de Rivero reduïen un poc per a arribar a l'intermedi amb 35-27.

La segona meitat va començar amb dos triples de Brown i Baldwin que portaven a Mumbrú a consumir el seu primer temps mort quan només s'havien jugat 76 segons. Una estratègia de fons va acabar amb un encert de Xabi i el quadre taronja va retornar el parcial amb dos tirs lliures de Harper i una cistella de Dubljevic. Un 2+1 de Hilliard posava el 44-33 però va ser replicat per un triple de Xabi després d'un gran tap de Webb. Colson va mantindre obert l'encert exterior però López-Arostegui seguia en un moment ofensiu i va aconseguir un 2+1 per a mantindre a l'equip taronja huit a baix en arribar a la meitat del tercer quart. La defensa taronja va continuar millorant i Dubljevic es va fabricar primer el ganxo en el pal i després va assistir a Prepelic perquè l'eslové anara a la línia de personal. Colson després de rebot ofensiu posava el 49-42 però Rivero va convertir en la pintura i Prepelic va clavar el triple que acostava a dos al quadre taronja al pas pel minut 29. Brown i Hilliard van tallar el parcial taronja i es va arribar amb 53-47 amb deu minuts per jugar.

Encara que Sorkin allargava el parcial local, Claver va convertir el triple per a contindre'l encara que Hilliard se li va retornar. Radebaugh es va fabricar la safata en una acció individual però dos encerts seguits dels locals col·locaven el 62-52 a huit minuts per al final. Encara que Alexander va anotar, un triple de Brown posava de nou els onze d'avantatge per al Maccabi Playtika Tel Aviv. Claver o Rivero aconseguien anotar però el quadre local també trobava la manera de fer-lo i un triple sobre la botzina de possessió de Hollins posava el 70-58 amb un poc més de cinc minuts per a acabar. Un quadre local encés aconseguia anotar quasi en cada possessió, la qual cosa unida als nervis i a les pèrdues que li permetien córrer van acabar amb les opcions de l'equip taronja per a emportar-se este partit. Amb una renda còmoda, l'equip israelià jugava amb possessions llargues i contemporitzant, en les quals a més va trobar encert suficient perquè l'últim arreó taronja només servira per a deixar el marcador final en 84-68.