Sisena victòria seguida en LF Endesa davant un combatiu Lointek Gernika (83-73)

10/12/2022

Valencia Basket aconsegueix la seua sisena victòria seguida en LF Endesa superant a un combatiu Lointek Guernica. Després d'un partit que va ser molt igualat de principi fins a quasi el final, el conjunt taronja va aconseguir trencar el marcador en l'últim quart i emportar-se el triomf davant un rival directe, amb una gran actuació de Romero i Cox. El combinat de Rubén Burgos posa el 8-3 i es manté en la zona alta de la taula.

El conjunt taronja va saltar a la Fonteta amb Leticia Romero, Queralt Casas, Alba Torrens, Raquel Carrera i Lauren Cox. Torrens estrenava la seua primera titularitat i el partit des del triple. La jugadora iniciava un parcial d'eixida de 9-0 que obligava a Montañana a demanar temps mort. Les visitants reaccionaven de la mà de Ariztimnuño i Spreafico amb un 2-14, que les posava per davant en el marcador. Rubén Burgos parava el partit. L'equip no estava aconseguint moure bé la pilota davant la pressió de Lointek Gernika, que posteriorment estava colpejant en el contraatac. El parcial pujava a 2-14 i ho tallava Lamana des del tir lliure. Encara que va costar anotar, l'equip taronja va fer un 4-0 de final de quart, amb canastra sobre la botzina de Lamana, per a acabar-ho un a dalt.

Al 4-0 de les basques en l'inici del segon període, responia Valencia Basket amb un 5-0, però la igualtat era màxima. Intercanvi de colps i taules en el marcador. En tots dos equips l'anotació estava bastant repartida i cap equip acabava per dominar. Mancant dos minuts per al descans, un parcial de 8-0 entre Gülich i Cox reobria una xicoteta bretxa de 6 punts. L'entrenadora de Lointek Gernika demanava temps mort. El combinat visitant eixia d'aquest reduint amb un 5-0 i les taronja s'anaven amb avantatge mínim al descans (34-33).

La dinàmica després del pas pels vestuaris continuava sent la mateixa. Encara que Valencia Basket trobava bons tirs, l'equip basc no tardava a empatar de nou el partit. Amb una espectacular Romero de cara al cércol, el conjunt taronja aconseguia anar-se de 7 punts. Les de Rubén Burgos van poder aguantar amb un xicotet avantatge malgrat que Lointek Gernika els estava guanyant la batalla en el rebot en aquest quart. Des de la defensa, l'equip estirava lleument el xiclet, amb 9 punts d'avantatge que deixava Buenavida. Spreafico retallava a 7 al final del període.

Malgrat que Salvadores posava la màxima fins al moment en 11 punts a l'inici de l'últim quart, el combinat visitant feia rèplica amb un 4-0 que estrenyia les coses. Valencia Basket no va deixar que el rival reduïra més. Tornaven a aparéixer els punts de Romero per a posar un matalàs de 10 punts que provocava el temps mort de Montañana. Casas ampliava a 13 a continuació des del triple i Wojta contestava de la mateixa manera. Per fortuna, el conjunt taronja estava en bona dinàmica davant i arrere. Romero pujava la màxima a 14 punts amb 3 minuts per davant. No obstant això, Wojta anotava de tres just després i Rubén Burgos demanava temps mort per a impedir la remuntada. Wojta tornava a colpejar de tres i trencava la barrera dels 10 punts. Carrera anotava dos tirs lliures que recuperava els dobles dígits a un minut del final. Una diferència que va resultar definitiva per a aconseguir la victòria.