Valencia Basket torna a sumar amb la Fonteta davant Bàsquet Girona (104-69)

11/12/2022

Valencia Basket va trencar la seua mala dinàmica en la Liga Endesa amb un contundent triomf davant el Bàsquet Girona per 104-69. L'equip taronja va anar manant en el marcador des d'un parcial de 14-2 en el primer quart i malgrat que els visitants es van acostar a dos, una estirada local abans del descans manava el partit a l'intermedi amb 45-36. El parcial de 34-9 de l'equip taronja en el tercer quart li va donar un colp definitiu al partit i els homes d'Álex Mumbrú no van alçar el peu de l'accelerador per a tractar de recuperar tot el basket-average possible, deixant la diferència final en +35.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Xabi López-Arostegui, Josep Puerto, Jaime Pradilla i Bojan Dubljevic. Un ganxo de Pradilla va replicar a la cistella inicial de Hanzlik però encara que el txec del Bàsquet Girona va començar amb encert, dos triples de Puerto i Xabi van posar per damunt al quadre taronja. Prkacin i un triple de Figueras van posar el 8-12 després dels primers quatre minuts però el segon triple de López-Arostegui i un 2+0 de Dubljevic obrien un parcial que va seguir amb una cistella en transició de Pradilla i un tir lliure de Puerto. Miletic ho va tallar en 8-0 per a posar el 16-14 però Prepelic i Claver van clavar dos triples seguits per a deixar-ho en 22-14 al final del primer quart.

Rivero des de la mitjana distància anotava però Colom i Marc Gasol lideraven una bona entrada de quart dels catalans per a posar el 24-20 abans d'un triple de Webb i un tir lliure de Prepelic que el Bàsquet Girona va contestar. Un fade-away i un triple de Rivero van tornar a estirar la renda taronja i malgrat els tirs lliures de Taylor, el cubà va ballar en la pintura per a aconseguir un 2+1 que posava per primera vegada la desena d'avantatge. Els tirs lliures dels interiors del quadre català no van deixar créixer més la renda taronja i Taylor i Colom van aprofitar els errors en el tir exterior del Valencia Basket per a col·locar el 36-34 a dos minuts per al descans. Rivero va repetir des de darrere de l'arc, Jones es va fabricar la cistella en una acció individual i després d'una recuperació, Xabi es va deixar un llançament des de la personal. Malgrat que Taylor va assumir el protagonisme ofensiu del seu equip, Radebaugh va convertir el triple per a manar el partit al descans amb 45-36.

La segona meitat va començar amb un triple de Jones i malgrat la cistella de Prkacin, un 2+1 i un triple de Puerto van estirar l'avantatge local i van provocar el temps mort de Aíto quan només s'havien consumit dos minuts de la segona meitat amb 54-38. Encara que Taylor va tallar el parcial d'eixida taronja en 9-2, Jones es va fabricar el corredor fins a l’anella per a encadenar quatre punts i posar l'avantatge taronja en 18 en arribar a la meitat del tercer acte. Puerto va encadenar cinc punts (onze en el quart per al d'Almussafes en el tercer quart) per a posar la renda per damunt de la vintena i l'equip taronja va entrar en confiança per a una bona circulació que va acabar en un mat de Rivero, un triple de Ferrando o una pilota penjada que Webb va convertir en dos punts. Els punts de Prepelic i dos triples seguits de Webb i Ferrando van disparar la renda taronja per a arribar amb 79-45 amb deu minuts per jugar.

Encara que el Bàsquet Girona va traure l'orgull per a intentar retallar, els triples del Valencia Basket continuaven entrant de la mà de Prepelic (l'equip taronja va ficar 16 dels primers 29 que va intentar) i va disparar el seu avantatge per damunt dels quaranta punts amb una velocitat de la circulació de la pilota que permetia cistelles fàcils en la pintura. Encara que l'equip gironí va encadenar un parell d'accions positives, Valencia Basket no alçava el peu de l'accelerador per a tornar a posar-se amb 40 d'avantatge amb un triple de Pradilla i un mat de Radebaugh. Dos tirs lliures d'Alexander posaven els 100 punts amb quatre minuts per a acabar el partit i els compassos finals només van servir perquè Guillem Ferrando el seu tercer triple i el partit acabara amb el resultat de 104-69.