Exercici de resistència per a guanyar en la pròrroga al Panathinaikos Athens (94-91)

13/12/2022

L'eficàcia ofensiva dels grecs els va posar per damunt en el primer quart però James Webb (18 punts) va encendre la reacció taronja per a arribar amb tres d'avantatge al descans. L'encert en el triple en l'inici de la segona meitat li va donar una xicoteta renda al quadre taronja però Wolters va recuperar als seus per a empatar el partit a set minuts del final. Encara que l'equip taronja va tornar a estirar l'avantatge, Bacon va ficar el partit en un cara o creu que va acabar en una pròrroga. En el temps extra, Rivero (16 punts) es va engegantir per a acabar de certificar la victòria taronja, amb Dubljevic (23 punts, 8 rebots i 33 de valoració) i Chris Jones (20 punts i 6 assistències) com altres jugadors destacats.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Klemen Prepelic, Víctor Claver, Jaime Pradilla i Bojan Dubljevic. Un triple del capità va obrir el marcador, la qual cosa unida a un ganxo de Dubi i un triple de Jones mantenia per damunt al quadre taronja pese al bon inici en el triple dels grecs. Kalaitzakis i Papagiannis col·locaven el 8-13 després dels primers quatre minuts i encara que Prepelic va tallar el parcial dels grecs, Lee disparava la renda visitant als huit abans d'un ganxo i un triple de Dubljevic. Gudaitis, Lee i Ponitka van castigar amb segones opcions per a posar deu a dalt als verds però els tirs lliures de Rivero i Harper ho deixaven en 20-26 després del primer acte.

L'energia de James Webb III va encendre la reacció taronja que va trobar als seus aliats en Rivero i Harper per a un parcial de 8-0 que li va donar la volta al marcador abans de la irrupció ofensiva de Ponitka per a col·locar el 28-30. Radebaugh es va associar amb Dubljevic per a la cistella a taula, Harper es va anar a l’anella per a la safata i el capità va rebotejar en atac per a trobar a Rivero i obligar a Radonjic a gastar el seu segon mort en el segon quart a cinc minuts per a arribar al descans. Després de l'aturada, Wolters va reactivar l'ofensiva grega anotant o assistint a Derrick Williams per al 34-35 però Pradilla i Dubljevic col·locaven de nou per damunt al quadre taronja. Dos triples de Jones i Prepelic van trobar resposta dels grecs per a arribar al descans amb 44-41.

La segona meitat va començar amb un triple de Webb al qual va replicar Kalaitzakis però Jones, Dubljevic i Webb tripitiren des de darrere de l'arc per a posar l'avantatge taronja per primera vegada per damunt de la desena i portar a Radonjic a parar el partit. Encara que els següents triples no van entrar, l'equip taronja va aconseguir segones opcions i va tancar la seua anella. Jones en una acció individual va estirar un poc més la renda taronja però un triple de Williams posava el 59-48 en arribar a la meitat del tercer acte. Ponitka va assumir el protagonisme ofensiu del seu equip encara que dos triples de Webb el contenien. Quan es va anar a la banqueta, Harper li va agafar el testimoni però Bacon va començar a encertar per a no deixar créixer la renda taronja encara que una cistella de Rivero ho deixava en 70-63 amb deu minuts per jugar.

Wolters i Williams van empatar el partit a 70 abans que Jones ficara les dues primeres canastres taronja de l'últim acte. Després del temps mort visitant, Webb va completar un tap corrent el camp per a baixar un alley-oop però Lee posava el 76-73 a cinc minuts per al final. Jones va continuar ficant, ara des del tir lliure, i després va assistir a Dubljevic per al mat però Bacon també des de la personal posava el 80-78. Una recuperació de Webb va acabar amb una safata de Jones però una bona circulació va acabar en un mat de Bacon. Williams va empatar el partit a 82 però Dubljevic va traure la falta de tirs i no va perdonar encara que Bacon ho va tornar a empatar i el partit es va anar a la pròrroga.

Prepelic va ficar la primera del temps extra però Williams li va contestar amb un mat. Dubljevic es va fabricar la cistella en el pal baix però Bacon ho va tornar a empatar abans d'un encert en la pintura de Rivero però un triple de Bacon posava el 90-91 per a posar per damunt per primera vegada als grecs des del segon quart. Rivero no va fallar des del tir lliure, els següents tirs de Bacon no van entrar i Rivero va rebotejar en atac per a convertir a taula el 94-91 amb el qual el partit es va acabar amb un final llarg per les revisions del cronòmetre però on el marcador ja no es va moure.