Un competitiu Valencia Basket cau davant el subcampió de la EuroLeague Women (66-72)

14/12/2022

Valencia Basket va competir fins a l'últim segon, però finalment va acabar caient davant el Fenerbahce, subcampió de la EuroLeague Women. Gran faena de tot l'equip, especialment de Carrera i Romero, en un dia en què va faltar encert enfront d'un combinat turc que sí que va estar encertat. El conjunt taronja va creure en la victòria amb una Fonteta que no va deixar de secundar, però la sorpresa no va ser possible. Valencia Basket queda amb un 3-3 en la màxima competició europea.

L'equip va saltar al parquet de la Fonteta amb Leticia Romero, Queralt Casas, Alba Torrens, Raquel Carrera i Lauren Coix. El partit arrancava amb un ritme de joc molt alt i un Valencia Basket molt seriós en tots dos costats de la pista. El primer avantatge era de 4 punts, trobant bons tirs prop del cércol. Fenerbahce contestava sobretot des dels 3 punts. Mentre en el conjunt taronja l'anotació estava bastant repartida, entre les visitants destacava especialment McBride. Amb dos triples consecutius, l'equip turc es posava per primera vegada dos punts a dalt, però el primer quart acabava amb igualtat màxima en el marcador.

En l'inici del segon període, Fenerbahce trepitjava l'accelerador aprofitant una baixada en l'encert de les taronja i feia un parcial de 0-9. Rubén Burgos demanava temps mort. Encara que els tirs no entraren, Valencia Basket havia d'ajustar en defensa i adaptar-se a l'arbitratge. Una connexió entre Ouviña i Carrera frenava el parcial visitant i iniciava un local. 6-0 per a reduir a 3 punts, encara que no tardaven a tallar-ho i retornar el seu matalàs de 9. En aquest cas el parava Cox. Valencia Basket va tindre bola per a intentar retallar una mica més però finalment s'anava al descans amb un desavantatge de 7 punts (32-39).

El combinat taronja va eixir de vestuari amb una gran defensa, encara que l'encert encara no havia aconseguit que tornara. L'esforç per tractar de donar la volta a les coses estava sent estratosfèric. No obstant això, transcorreguts més de 3 minuts de període, Cakir Turgut anotava un triple que recuperava els 9 de diferència. Encara que Romero contestava, McBride col·locava un triple i ara la distància estava en 10 punts. Fenerbahce portava un 50% d'encert des de la línia de 6.75. Romero i Casas mantenien a l'equip viu amb els seus punts, encara que Cakir Turgut estava fent molt mal. Rubén Burgos parava el partit. Casas eixia del temps mort amb un triple necessari, però calia baixar l'anotació de les turques. Apareixia llavors una incommensurable Carrera tant darrere com davant i liderava a l'equip per a retallar a 4 punts. Fenerbahce tallava el 6-0 i acabava el quart 7 a dalt.

Valencia Basket tenia molt de temps per davant i estava en partit, encara que es feia difícil la remuntada. A cada colp, les turques el responien i sempre quedava aqueixa distància d'entre 6 i 10 punts que costava reduir. La Fonteta no deixava d'animar i estava entregada en cada atac i cada defensa. Quan McBride recuperava el +10 per al seu equip mancant 4 minuts per al final del partit, Rubén Burgos demanava temps mort. L'equip reduïa a 6 punts amb 2 minuts per davant, però va desaprofitar diverses oportunitats. Fenerbahce no va fallar i va ampliar a 8 mancant 40 segons. El tècnic taronja demanava temps mort per a intentar obrar un miracle, que no va poder ser.