Derrota en la pista del FC Bayern Munich (97-92)

15/12/2022

Valencia Basket va caure en la pista del FC Bayern Munich per 97-92 en un partit en el qual després d'un primer quart igualat que l'equip taronja va dominar de la mà de Dubljevic (28 punts per al capità en la nit en la qual es convertia en el primer jugador taronja a jugar 100 partits en Eurolliga) i Harper (15 punts i 8 assistències), l'encert dels alemanys en el triple i les dificultats per a anotar del Valencia Basket li van donar al FC Bayern un avantatge que l'equip taronja va poder eixugar quan els triples bavaresos van deixar d'entrar per a anar-se quatre a baix al descans. Els homes d'Álex Mumbrú van reaccionar a una estirada local per a empatar el tercer quart però tres triples seguits en l'inici de l'últim li van donar als locals una màxima diferència d'onze punts. Walden va assumir el protagonisme ofensiu dels seus per a protegir la renda i malgrat que Dubljevic es va multiplicar en atac i l'equip va apretar en la recta final per a acostar-se a quatre en l'últim minut, no va ser suficient per a evitar la derrota a Munic.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Jared Harper, Klemen Prepelic, Josep Puerto, Jasiel Rivero i Kyle Alexander. La falta d'encert taronja en els primers atacs va permetre un xicotet parcial d'eixida dels alemanys, però un 2+1 d'Alexander va obrir la llanda valenciana i un triple de Puerto col·locava per damunt al Valencia Basket, encara que un altre de Bonga posava el 8-6 en arribar a la meitat del primer acte. Prepelic va estendre l'encert exterior amb un altre triple i Harper va aprofitar la seua velocitat per a traure una altra cistella amb addicional. Tot i l'encert exterior de Bonga i Zipser, Harper va repetir anotant des de darrere de l'arc i després va assistir a Dubljevic per a la cistella en la pintura per a mantindre la escás avantatge visitant. Zipser posava el 17-17 al pas pel minut 7 però Jared va tornar a trobar al capità, esta vegada per al triple. Dubljevic, que es convertia en este encontre en el primer jugador en arribar als 100 partits d'Eurolliga amb Valencia Basket, continuava fent mal en la pintura per a posar sis a dalt al quadre taronja abans d'un triple de Hunter al qual va respondre amb un altre el propi Dubi. Una estirada final dels alemanys ho deixava en 23-26 al final del primer quart.

El tercer triple de Dubljevic va ser l'única oposició que va poder oposar l'equip taronja a l'aparició ofensiva de Winston que li donava la volta al marcador i portava a Mumbrú a parar el partit amb 30-29 quan només s'havia jugat minut i mig del segon acte. Tot i l'aturada, la defensa taronja no va poder frenar l'encert alemany (el FC Bayern Munich va ficar 7 dels seus primers 10 triples) fins al 35-29 quan Pradilla es va fabricar la cistella en la pintura i Prepelic trobara a Alexander perquè convertira i retallara a dos. Bonga i Winston posaven el 41-33 a dos minuts i mig per al descans però després del temps mort i el refresc de la línia exterior, Rivero es va fabricar la cistella en el pal baix i l'estratègia de fons va acabar amb encert d'Alexander. Radebaugh en una acció individual manava el partit a l'intermedi amb 43-39.

La segona meitat va començar amb Weiler-Babb trencant una ratxa local de dotze triples fallats però Webb convertint en dos punts una pilota penjada va obrir un parcial que van continuar dos triples de Harper i el propi Webb per a donar-li la volta al marcador. Els errors propis li van donar l'opció al FC Bayern Munic de posar el 52-47 abans del quart triple de Dubljevic i una falta de tres tirs sobre Prepelic que l'eslové no va perdonar. Pradilla i Harper, també des de la línia de personal, mantenien per damunt al Valencia Basket i pese al 2+0 de Hunter i dos triples seguits de Giffey per al 62-57 al pas pel minut 27. Valencia Basket aconseguia traure personals i anotar des del tir lliure però els alemanys continuaven fent mal amb segones opcions o castigant les pèrdues per a anar-se guanyant per 69-65 amb deu minuts per jugar.

Una safata de Rivero va obrir l'últim acte però tres triples seguits de Jaramaz i Walden posaven el 78-67 a set minuts del final. Un 2+1 de Dubljevic i dos tirs lliures de Rivero van trobar la rèplica d'un 3+1 de Walden que mantenia estable la renda local. El cinqué triple de Dubljevic va provocar el temps mort local i l'entrenador Mumbrú va optar per una formació de triple pal perquè Dubljevic traguera el 2+1 per a replicar al triple de Obst i els tirs lliures per a respondre als de Walden. Obst i un omnipresent Walden tornaven a posar la renda local per damunt de la desena ficats en els últims tres minuts del partit. L'aportació ofensiva de Harper, un 2+1 de López-Arostegui, un palmeo d'Alexander i un triple de Pradilla mostraven el desig d'un Valencia Basket que no volia soltar-se del partit i li va ficar intensitat al final per a arribar a acostar-se a quatre, però no va poder evitar que la derrota arribara per 97-92.