Valencia Basket iguala el seu rècord d'anotació amb triomf a Tenerife (65-98)

17/12/2022

Valencia Basket trau un gran triomf a Tenerife igualant el seu rècord d'anotació en un partit, que estava també en 98 punts enfront d'aquest mateix rival en la temporada 20-21. Exhibició en la primera part amb 61 punts anotats i amb Carrera, Casas, Romero i Torrens amb dobles dígits, aquestes tres últimes superant els 20 de valoració. Setena victòria seguida de l'equip que li col·loca provisionalment amb el lideratge de la LF Endesa amb un 9-3 de balanç. Pròxima parada: Atenes.

El conjunt taronja va eixir amb Leticia Romero, Queralt Casas, Ángela Salvadores, Raquel Carrera i Marie Gülich. Ho estrenava Salvadors i iniciava el parcial de 2-11 de l'equip per a agafar una primera distància. Malgrat les rèpliques del combinat local, València Basket no tardava a posar 9 punts d'avantatge de la mà dels triples de Romero i els punts de Carrera sota el cércol. Tenerife parava el partit, però l'exhibició anotadora taronja no cessava. Casas i Cox se sumaven a la festa i l'equip arribava fins als 32 punts, amb 15 d'avantatge, al final del primer quart.

L'anotació va continuar sent bastant alta en el segon període. Ara els punts arribaven de la mà de Fam i Torrens, mentre l'equip seguia molt seriós en defensa. En l'equador del període apareixia James amb dues canastres consecutives, però llavors Buenavida contenia l'intent de remuntada amb un 2+1. La renda pujava a 20 punts i un xicotet 5-0 protagonitzat per García forçava el temps mort de Rubén Burgos. L'equip reaccionava i tornava a posar terra pel mig, amb un avantatge de 22 punts que deixava Christinaki al descans (37-59).

Queralt ampliava a +24 amb tirs lliures després del pas pels vestuaris, encara que ara Tenerife havia millorat en defensa i Valencia Basket va tindre més problemes per a anotar que en la primera part. Van passar més de 3 minuts fins que Ouviña anotava la primera canastra en joc del quart. Es va produir un intercanvi de colps en el qual el combinat taronja va poder continuar mantenint el matalàs de 20 punts. Es van succeir llavors diversos minuts en els quals tots dos equips només sumaven des del tir lliure, però Buenavida posava la guinda al quart amb un triple sobre la botzina que pujava la renda a 28 punts.

Un 5-0 particular de Torrens en l'inici de l'últim període pujava l'avantatge encara més fins als 33. Els triples de Sheppard mantenien amb vida a les de Tenerife i durant diversos minuts va impedir que Valencia Basket continuara fent més sang. Fam va guanyar protagonisme en aqueix moment, retornant els 33 de renda. Ara, a base de triples l'equip va continuar sumant i Salvadores col·locava una canastra sobre la botzina que tancava la victòria igualant el rècord d'anotació de Valencia Basket.