Sòlid triomf en la pista del Covirán Granada (81-110)

18/12/2022

Valencia Basket va tornar a sumar fora de casa en la Liga Endesa i va tancar de manera positiva la seua setmana de tres partits amb un contundent triomf en la pista del Covirán Granada per 81-110, la qual cosa li permet posar el 6-6 en el seu balanç en competició nacional amb l'afegit de tornar a recuperar una bona quantitat de basket-average general, un element important en la carrera per estar en la Copa del Rei. L'equip taronja es va posar per davant amb el seu encert en el tir exterior (sis triples anotats en els primers sis minuts) i va arribar a obrir una bretxa gran amb un parcial d'eixida en el segon quart, però els bases del Covirán Granada van fer reaccionar als seus i van deixar l'avantatge en onze en arribar al descans. Després de l'aturada l'equip taronja va ser molt superior de la mà de Rivero (11 punts i 6 rebots), Radebaugh (15 puntos), Xabi López-Arostegui (17 punts i 5 recuperacions per a 26 de valoració) i Chris Jones (10 punts i 11 assistències) i va arribar a tindre renda de fins a 36 punts, però l'orgull local va retallar per a deixar el resultat final en 81-110.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Jonah Radebaugh, Josep Puerto, James Webb III i Bojan Dubljevic. Un triple de Radebaugh va obrir el marcador però els locals li van donar la volta abans que Webb repetira des de darrere de l'arc des de la mateixa posició que l'escorta taronja i Puerto clavara el tercer triple taronja. Un altre de Renfroe col·locava el 8-9 però Radebaugh va convertir el seu segon triple del partit i Dubljevic i Webb el cinqué i el sisé taronja en els primers sis minuts per a estirar la renda visitant i portar a Pin a parar el partit amb 10-18. Renfroe va tallar el parcial taronja però López-Arostegui i Prepelic van ficar les primeres cistelles de dos del quadre taronja per a mantindre estable la renda i Pradilla i Rivero van convertir en la pintura per a ampliar-la i arribar amb 18-27 al final del primer acte.

Rivero i López-Arostegui amb un 2+1 i un triple es van combinar per a un parcial d'eixida de l'equip taronja que portava al tècnic local a tornar a gastar el temps mort a huit minuts per al descans. Tot i l'aturada, Jones va estendre el parcial d'eixida abans que Jacobo Díaz el tallara en 0-9 per a posar el 20-36. Chris Jones va agafar el testimoni ofensiu i un nou triple de Prepelic va estirar encara més l'avantatge visitant per a posar-la en +19 en arribar a la meitat del segon acte. Renfroe exercia de líder per a sostindre l'ofensiva del seu equip i Bropleh posava el 28-41 amb el qual Mumbrú va gastar el temps mort per a evitar que el seu equip es relaxara malgrat l'avantatge. No obstant això, el quadre local va provar amb canvis defensius i va embossar un poc l'atac taronja fins a un ganxo de Dubljevic, però un triple de Cristian Díaz posava el 33-43. Webb en la pintura va convertir i encara que l'equip granadí va continuar apretant per a retallar, Dubljevic des del tir lliure el deixava en 36-47 en arribar al descans.

L'equip taronja va eixir més enxufat després del descans, Puerto va anotar la primera de la segona meitat i un actiu Radebaugh va anotar des de la mitjana distància però el quadre local no volia vore créixer el seu desavantatge i es va recolzar en els seus interiors. Radebaugh seguia amb espurna des de la mitjana distància i Dubljevic s'engrandia en la pintura, però Niang mantenia viu l'intercanvi de colps que mantenia en quinze la renda visitant. Cinc punts seguits de Josep Puerto van recuperar la màxima de +19 però després del temps mort, l'equip local va tornar a trobar als seus interiors per a no deixar-la créixer més. Un triple de Jones i una cistella en la pintura de Rivero la van posar per primera vegada en la vintena i un triple de Ferrando la va estirar encara més, en una jugada que va vindre acompanyada amb una falta sobre Rivero que li va donar una bola extra per a anotar en la pintura i posar el 47-72. Un triple de Bropleh va tallar el parcial taronja però altres tres punts de Xabi i Rivero en la pintura, que va haver de ser detingut per dues vegades amb antiesportives encara que només va aprofitar un dels tirs lliures, ho deixava en 53-80 amb deu minuts per jugar.

Un encert de Xabi per a obrir l'últim acte va portar a Pablo Pin a demanar temps mort per a intentar esperonar als seus i no baixar els braços. Però l'equip taronja no alçava el peu de l'accelerador pensant que cada punt compta en la carrera per a estar en la Copa del Rei i amb un triple de Jones i cinc punts seguits de Prepelic va continuar fent créixer la ferida. Guillem Ferrando va assumir el timó de l'equip taronja anotant o assistint a Alexander per al alley-oop i Jonah Radebaugh va continuar convertint per a anar recuperant la confiança en el seu joc ofensiu i el quadre local va tirar d'orgull malgrat les absències per a retallar un poc i deixar el marcador final en 81-110.