Remuntada i primera victòria lluny de casa davant Olympiacos (59-65)

20/12/2022

Valencia Basket saca la seua primera victòria lluny de casa en EuroLeague Women en la seua visita a Olympiacos, després d'obrar una bona remuntada en l'últim quart. L'equip va ser a remolc bona part de la trobada, amb problemes en l'anotació i dificultats per a frenar a Gustafson i Shook, però no va deixar de creure. Carrera i Romero van liderar a l'equip des de la defensa i fins a l'atac per a tancar el triomf. El combinat de Rubén Burgos queda amb un 4-3 en la competició europea.

El conjunt taronja va saltar al parquet de l'Estadi de la Pau i l'Amistat amb Leticia Romero, Queralt Casas, Alba Torrens, Raquel Carrera i Marie Gülich. Ho estrenava Carrera sota el cércol i responia Shook de la mateixa manera. Gran inici de la pivot gallega anotant, defensant i assistint. S'unia també a aquesta dinàmica Gülich per a aconseguir el primer avantatge de 5 punts. Feia llavors Olympiacos un parcial de 8-0, amb Shook fent molt mal, que li col·locava per davant. Rubén Burgos demanava temps mort. No obstant això, el parcial pujava a 12 punts i la diferència a 7. Encara que Valencia Basket reaccionava bé, un parell d'accions bones locals estirava el xiclet de nou a 6. L'equip estava tenint problemes per a suportar l'arbitratge.

Al conjunt taronja li estaven llastrant algunes pèrdues després de passades o falta de control de la pilota, però seguia a l'aguait. La remuntada estava sent complicada davant l'alt encert de les gregues. Durant diversos minuts semblava que la pilota costava més a entrar, però Valencia Basket anava retallant silenciosament. Salvadores empatava el partit en l'equador del període. L'escorta havia tret la manera corró i a cada colp de Olympiacos, ella el responia. Després d'un parell de canastres fàcils d'elles, el tècnic taronja demanava temps mort amb un minut fins al descans. Valencia Basket va tindre diverses pilotes per a retallar, però sense encert (39-35).

Va costar anotar també després del pas pels vestuaris, mentre estava sent molt difícil de parar a Shook i Gustafson, no sols en la pintura anotant i rebotant, sinó també en l'exterior. Entre ambdues col·locaven la màxima local en 10 punts i Rubén Burgos parava el partit. L'equip s'estava frustrant i no entraven les canastres ni lluny ni prop del cércol i cada defensa costava un gran esforç. Carrera tallava la sagnia, però encara hi havia molt a fer. L'equip canviava a defensa zonal per a frenar els punts en la zona. De moment estava funcionant. 6-0 per a reduir a 4 punts i ho parava el tècnic local. El seu equip contestava amb un triple de Spyridopoulou i la trobada s'anava a l'últim quart amb 7 de diferència.

La frustració tornava a fer mossa. Després de bones defenses i moviment de pilota l'equip no aconseguia anotar. Per fortuna, la distància continuava sent curta. Les jugadores no van deixar de creure, van continuar estrenyent arrere i buscant el cércol i empataven després d'un parcial de 6-0 culminat per un triple de Gülich. Olympiacos demanava temps mort. Romero va continuar augmentant el parcial i retornava l'avantatge a l'equip amb dues canastres consecutives. +4 de les taronja i havia de nou temps mort local. La minutada de les jugadores del combinat grec ja es notava i la seua anotació va baixar. Valencia Basket va tancar bé el rebot i a córrer. Casas posava el 12-0 i el matalàs de 6 punts valia un tresor. L'equip va tancar el cércol i es va emportar el triomf.