Triomf nadalenc per a traure la huitena victòria seguida en LF Endesa (92-60)

23/12/2022

Victòria davant Hozono Global Jairis en la celebració del Nadal a la Fonteta. Un partit en el qual l'equip va ser de menys a més, amb una gran segona meitat, i les actuacions destacades de Marie Gülich i Cristina Ouviña. Valencia Basket trau el seu huité triomf consecutiu en LF Endesa per a continuar defensant el lideratge amb un balanç de 10-3.

El conjunt taronja va eixir amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Alba Torrens, Raquel Carrera i Marie Gülich. Ho estrenava Higgs per a les visitants. A Valencia Basket li va costar molt entrar en partit en atac, fins que Gülich anotava transcorreguts més de 3 minuts. Hozono Global Jairis estava millor en el rebot, però no va saber aprofitar els seus avantatges. Quan les de Rubén Burgos van obrir la llanda, es van succeir una sèrie de colps amb resposta que mantenien el marcador dels més igualat, encara que amb anotació molt baixa. Amb 4 punts consecutius, Cox deixava a l'equip un a dalt al final del primer quart.

En el segon quart continuava l'intercanvi de canastres, però el joc taronja no acabava de quallar. Després d'una canastra de Higgs i una fallada en una finalització fàcil, Rubén Burgos demanava temps mort. Brcaninovic anotava a continuació, però Christinaki col·locava un triple que empatava el partit. Taules a l'equador del quart. Hozono Global Jairis feia un parcial que col·locava la seua màxima en 4 punts i, de nou, Valencia Basket ho frenava amb un 8-0. Suris ho parava amb aqueixa mateixa diferència, ara en contra. Malgrat que les murcianes estaven fent molt mal en el rebot, el conjunt taronja aconseguia anar-se al descans amb la màxima fins al moment en 5 punts amb triple de Gülich sobre la botzina (38-33).

Bettencourt començava el tercer període anotant, però les de Rubén Burgos el responien amb un 5-0 que pujava la renda a 8 punts. Gülich continuava sent la protagonista de l'atac taronja, però també estava fent una gran faena defensiva. L'alemanya col·locava el matalàs en 10 punts. Després de diversos minuts sense poder anotar, Valencia Basket encaixava un 0-4 que frenava Buenavida des del tir lliure. L'equip estava aconseguint mantindre aqueix avantatge, que Ouviña ampliava a 12 amb un triple. Encara que Higgs ho acurtava, Fam no fallava sota el cércol per a tornar a deixar aqueixa renda al final del quart.

Amb Romero i Ouviña liderant l'atac, l'equip posava terra pel mig. En poc més de 2 minuts l'equip arribava a 21 punts a dalt. El parcial era de 10-1. Pese els intents de jugadores com a Seda o Brcaninovic per reduir la diferència, Valencia Basket no va deixar d'augmentar-la. Una vegada havia sobrepassat la renda taronja els 20 punts, Hozono Global Jairis ja no va tindre opció. La Fonteta gaudia amb els minuts de les visitants Contell i Cotano en pista, però la victòria era taronja.