La Fonteta impulsa al Valencia Basket per a tombar al FC Barcelona (84-83)

23/12/2022

Valencia Basket va apretar les dents impulsat per la Fonteta per a sumar un triomf de prestigi i tombar a un dels líders de l'Eurolliga, el FC Barcelona, per 84-83. L'equip taronja es va refer de la bona eixida ofensiva dels catalans per a arribar empatat al final del primer quart i va arribar a tindre una xicoteta renda després d'un parcial de 11-1 però els freqüents viatges al tir lliure de l'equip blaugrana li van permetre anotar prou per a arribar tres a baix a l'intermedi. Laprovittola (28 punts) va encendre una millor eixida després del descans del seu equip però l'equip taronja no es va soltar del partit de la mà de Rivero (16 punts) i Dubljevic (14 punts i 6 rebots) i va trobar l'espurna per a tornar a agafar eixa xicoteta renda amb un Harper encés (11 punts i 5 assistències). L'equip català va anotar triples complicats per a apretar-ho, però Chris Jones (9 punts i 7 assistències) va sentenciar des del tir lliure.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Jonah Radebaugh, Víctor Claver, James Webb III i Bojan Dubljevic. Un triple de l'ala-pivot taronja va ser la primera cistella del partit i després dels tirs lliures de Vesely, Webb va repetir des de darrere de l'arc. Dubljevic en la pintura mantenia per damunt a l'equip taronja fins a un parcial visitant que posava el 8-14 que va tallar el capità amb una cistella després de rebot ofensiu. Pese al recital ofensiu de Vesely, Jones i Webb no deixaven créixer més la renda visitant i Rivero ballava en la pintura per dues vegades en la pintura per a retallar un poc més. Un palmeig del cubà sobre la botzina del quart ho deixava amb 20-20 al final del primer quart.

Prepelic va mantindre obert el parcial taronja per a tornar a posar per damunt al Valencia Basket abans que Jokubaitis ho tallara en 11-1. No obstant això, Prepelic va clavar el triple abans que l'FC Barcelona ho empatara a 26 des del tir lliure (2-14 a favor dels blaugranes en llançaments des de la personal en els primers 16 minuts). Pradilla i Harper van poder córrer el camp per a anotar i el propi ala-pivot aragonés es va traure de la cistella un 2+1 però l'equip blaugrana continuava rebent visites a la línia de personal per a mantindre el partit apretat. Un triple de Radebaugh i una acció individual de Jones estiraven un poc la renda taronja i malgrat la cistella de Vesely, un triple de Dubljevic ho ampliava un poc més. No obstant això, els tirs lliures del FC Barcelona (20 llançats per 3 del quadre taronja) li van permetre retallar per a arribar al descans amb 41-38.

La segona meitat va començar amb defenses agressives i permissivitat en els contactes fins que Laprovittola va allargar el parcial visitant amb una cistella amb addicional i un triple per a posar el 41-44. Una estratègia de banda va suposar el mat de Claver per a inaugurar l'ofensiva taronja en la segona meitat abans que li xiularen la quarta falta personal. Mirotic estirava l'avantatge i portava a Mumbrú a parar el partit amb 43-48 a un poc més de cinc minuts per a acabar el tercer quart. Després de l'aturada, Jones va trobar a Rivero per a la cistella i Dubljevic ho va tornar a empatar amb un triple però Laprovittola el va retornar. El cubà va encendre a l'equip taronja anotant des del tir lliure i Dubljevic li donava la volta al marcador amb un ganxo. El que aconseguia traure en este moment viatges a la línia de tirs lliures era Valencia Basket, però Vesely i Kuric no deixaven créixer la renda local. Un mat de Rivero i dos tirs lliures de Harper trobaven rèplica visitant perquè el quart acabara empatat i s'arribara amb 62-59 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Harper va obrir l'últim acte i va portar a Jasikevicius a gastar un temps mort però Laprovittola ho va retornar de nou. López-Arostegui i una anella passada de Harper portaven al tècnic lituà a parar de nou el partit quan el València Basket recuperava de nou la seua màxima de set punts a set minuts del final. L'equip taronja es va posar en zona i Jared va continuar anotant però Kuric col·locava el 71-65 amb un triple. Webb es va deixar un llançament des de la personal i Satoransky i Tobey col·locaven el 72-69 en arribar a la meitat de l'últim acte abans d'un triple de Radebaugh i una cistella de Jones. Després d'una bona defensa, Jonah va trobar a Dubi en la pintura per a l'encert però l'equip taronja no va aprofitar la seua opció per a estirar i Laprovittola i Satoransky posaven el 79-72 entrant en els últims dos minuts. Un triplazo de l'argentí acostava a quatre a l'equip català però Rivero va tornar a anotar des del tir lliure. Laprovittola es va anar al cércol i després de la fallada taronja, un triple de Mirotic des de la cantonada posava el 81-80 amb 16 segons per jugar. La falta ràpida sobre Jones va acabar en dos llançaments anotats, el triple de Lapro no va entrar i el mateix Jones va anotar el segon per a sentenciar el partit malgrat que el triple final de Kalinic ho deixava en 84-83