Victòria a Las Palmas i caps de sèrie en la Copa (72-92)

27/12/2022

Valencia Basket no falla en la seua visita a Spar Gran Canaria i segueix de dolç en LF Endesa, amb 9 victòries consecutives i amarrant el lideratge. En un partit amb una actuació molt coral de l'equip, amb sis jugadores per damunt dels dobles dígits, arriba un triomf amb premi addicional. A un partit de tancar-se la Copa de la Reina, el combinat taronja ha assegurat la seua condició de cap de sèrie.

 

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Leticia Romero, Queralt Casas, Alba Torrens, Raquel Carrera i Marie Gülich. El partit l'estrenava la pivot alemanya. Encara que Valencia Basket portava la iniciativa en l'atac, amb Gülich, Torrens i Romero molt encertades, Spar Gran Canaria retornava els colps. Fent una bona faena en el rebot i defensiu, l'equip agafava un primer avantatge de 8 punts, que obligava al temps mort local. Les taronja continuaven augmentant la renda a continuació. Torrens la pujava a 11, però Koné frenava el parcial. Scaife i la pivot eren les úniques generadores de punts per a les canàries. L'actuació ofensiva de Cox deixava a l'equip amb +12 al final del primer quart.

 

El segon període arrancava amb robatori i triple de Ouviña, que pujava la renda a 15. Hollivay contestava sota el cércol. Hi havia una amenaça de remuntada que sufocava Buenavida també de tres punts. Però Spar Gran Canaria tornava a la càrrega. Parcial de 5-0 per a reduir a 10 punts i Rubén Burgos parava el partit. Hollivay ho va ampliar a 7 i apareixia Carrera per a tallar-ho. No obstant això, les locals responien cada colp. Espectacular la interior gallega en aqueixos minuts per a mantindre el matalàs de l'equip, però elles no van deixar d'estrényer. Amb un 6-0 liderat per Nesbitt reduïen a 6 punts i Rubén Burgos demanava temps mort de nou. A Valencia Basket no li entrava res. Carrera ho frenava des del tir lliure (33-40).

 

El conjunt taronja pujava un punt el seu defensa després del pas pels vestuaris i millorava també la seua clarividència en atac. El parcial d'eixida amb Casas al comandament era de 6-0, posant 13 d'avantatge, i obligant a Ramos a parar el partit. Encara que les canàries van aconseguir retrobar-se amb l'encert, Valencia Basket estava més còmode ara que tenia un bon avantatge. Entre Ouviña i Carrera elevaven l'avantatge a 21 punts. Molt bona faena de l'equip en el rebot, tallant línies de passada i transició. Blasigh tallava la sagnia amb un triple, però Cox ho responia de mitjana distància per a finalitzar el període amb una renda de 20 punts.

 

La mateixa Cox inaugurava l'últim amb un triple que col·locava la renda en 23 punts. Tornava a aparéixer Blasigh de la mateixa manera. Spar Gran Canaria estava havent de dosar els minuts de Koné per les faltes i altres jugadores estaven havent d'aparéixer per a mantindre's en partit. Les locals semblava que ja començaven a baixar els braços en defensa. Quan l'avantatge taronja pujava a 24 punts amb un parell de canastres fàcils, el tècnic local demanava temps mort. En aquest punt un intercanvi de colps ja no feia mal a Valencia Basket, que només havia de manejar la renda. Molt de mal va fer Koné el tram final, mentre els punts de Salvadores conservaven la diferència. La victòria era taronja.


TAGS: