Derrota en el Gran Canaria Arena (95-89)

27/12/2022

Valencia Basket no va poder trencar el seu particular malefici en la pista del Gran Canària (encadena huit derrotes seguides en este pavelló) i va caure per 95-89 en un partit en el qual va lluitar fins al final per a tornar però no va poder culminar la remuntada després d'una mala eixida a l'últim acte. L'equip taronja va anar per davant durant la major part de la primera meitat gràcies a la seua tremenda eficàcia en el llançament (19/23 en tirs de camp) amb la inspiració de Prepelic, Harper, Radebaugh i Claver, però es va anar guanyant de cinc al descans pel bon fer ofensiu dels locals i les seues pròpies pèrdues. L'equip groc va mantindre l'encert i va encadenar quatre triples molt seguits en el tercer acte per a posar-se per davant i arribar guanyant al quart final. L'equip taronja es va alçar d'una mala eixida a l'últim quart i es va col·locar a un recolzant-se en Rivero, però alguns errors propis i que l'ofensiva local no es frenava van fer impossible la remuntada taronja malgrat que dos triples finals de Jones van apretar el partit en l'últim minut.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Klemen Prepelic, Xabi López-Arostegui, Víctor Claver i Jasiel Rivero. Un triple de Claver va replicar a la cistella inicial dels grocs i Prepelic es va anar a l’anella per a retornar la de Brussino, la qual cosa unida a un triple de Jones i un 2+1 de Claver van donar una xicoteta renda al quadre taronja. Un triple de Benite i Diop posaven el 9-11 abans d'un triple de Radebaugh que va retornar Balcerowski amb una cistella amb addicional. Harper es va anar al cércol per a la safata però Albicy va anotar des de darrere de l'arc per a posar el 15-16 però Dubljevic també va encertar de tres punts després d'una recuperació. Inglis i Slaughter li van donar la volta al marcador però Radebaugh va trobar l’anella en penetració i després va assistir a Dubljevic en carrera i Harper va esgotar el temps del quart convertint des de la mitjana distància per a deixar-ho en 22-25 al final del primer quart.

Puerto es va fabricar la cistella tot i el contacte però Inglis i Bassas ho van empatar a 27 abans de dos triples de Harper i Radebaugh i una cistella en la pintura de Rivero que van tornar a estirar un poc la renda visitant. Un 2+0 de Salvó posava el 31-35 en arribar a la meitat del segon acte però Rivero va trobar a Claver per a la cistella en la pintura i Lakovic va parar l’encontre. Els triples grocs també entraven però cinc punts de Prepelic i un alley-oop baixat per Alexander estiraven una altra vegada l'avantatge taronja i portaven a Lakovic a esgotar els seus temps morts a un poc més de tres minuts del descans. Dos triples de Slaughter i Albicy col·locaven el 40-44 després de l'aturada i encara que Prepelic també va encertar des de darrere de l'arc, Bassas va fer el propi i Shurna tornava a col·locar a un als locals amb una cistella amb addicional. Dubljevic des de la personal i Harper en una acció individual manaven el partit al descans amb 46-51.

Rivero va mantindre obert el parcial taronja anotant la primera de la segona meitat però Inglis va irrompre de nou en el partit en un bonic duel amb el cubà. López-Arostegui i una anella passada de Dubljevic trobaven la rèplica de dos triples de Bassas i Slaughter que van empatar el partit a 56. Dubljevic també va anotar des de darrere de l'arc i encara que Brussino el retornava, Rivero anotava de tres. Un 2+1 de Diop ho empatava de nou i un nou triple, obra de Salvó, col·locava el 65-62 al pas pel minut 27. Harper i Prepelic van traure tirs lliures i el base taronja va convertir un triple però la maquinària ofensiva local continuava encesa per a arribar amb 71-69 amb deu minuts per jugar.

L'equip local va eixir millor després de la pausa entre quarts i de la mà de Salvó col·locava un màxim avantatge amb el 77-69 amb huit minuts i mig per jugar. Un triple de López-Arostegui va tallar la sequera taronja de l'inici de quart però Inglis ho va retornar, encara que Rivero i un triple de Radebaugh enganxaven de nou a l'equip taronja al partit i portaven a Lakovic a demanar temps mort. Diop i Brussino posaven el 84-79 des del tir lliure a cinc minuts per al final i encara que Rivero va convertir una anella passada, els francesos del Gran Canària castigaven els errors per a entrar amb nou a dalt en els últims 90 segons. Dos triples seguits de Jones retallaven a tres amb 47 per jugar però Shurna també va convertir des de darrere de l'arc per a sentenciar definitivament el partit, que va acabar amb un resultat de 95-89.