Valencia Basket acomiada 2022 com a campió d'hivern de la LF Endesa (86-49)

30/12/2022

Valencia Basket acomiada l'any 2022 de la millor forma possible. Victoria a la Fonteta davant Innova-tsn Leganés que, no sols significa la dècima seguida en LF Endesa, sinó que també li atorga la condició de campió d'hivern per primera vegada en la seua història en la màxima competició. El conjunt taronja va repartir minuts, amb molt de protagonisme de Fam i Buenavida, i va ser implacable davant un minvat conjunt madrileny. 12-3 en lliga i un prometedor 2023 per davant.

 

El conjunt taronja va saltar a la Fonteta amb Leticia Romero, Queralt Casas, Alba Torrens, Raquel Carrera i Marie Gülich. La primera del partit era per a la pivot alemanya. Pointer ho igualava des del tir lliure. Encara que Valencia Basket estava millor en el rebot, la falta d'encert va impedir que poguera agafar prompte un primer avantatge. L'equip no estava còmode i l'Innova-TSN Leganés anotava amb una certa facilitat, per la qual cosa Burgos demanava el primer temps mort. Davant la falta d'efectivitat exterior taronja les madrilenyes es van posar en zona, però es va aconseguir obrir una bretxa. Salvadores posava el +6 amb un triple. Encara que ho retallava Jankovic, Buenavida retornava aqueix avantatge al final del primer quart.

 

Valencia Basket eixia bé en el segon període, amb un parell d'accions defensives que desencadenaven un xicotet parcial que posava el +11. El tècnic de Leganés el parava. Amb una Casas espectacular en tots dos costats de la pista, l'equip va continuar posant terra pel mig. 18 de renda i un altre temps mort visitant. Els punts de Oña i Jankovic van mantindre en joc a les madrilenyes davant un conjunt taronja que no deixava de ficar i trobava alternatives en pràcticament totes les jugadores. Romero havia arribat a posar el +21 en el marcador, però el combinat madrileny va deixar la diferència per davall de la vintena al descans (44-26).

 

Buenavida pujava l'avantatge local a 23 punts, però Innova-TSN Leganés continuava colpejant. Després d'un parcial de 5-0, Rubén Burgos demanava temps mort. L'equip reaccionava pujant encara més la renda, que ara arribava a 24. El tècnic visitant era ara qui parava el partit. No obstant això, a cada colp que donava el seu equip el responia Valencia Basket. Salvadores col·locava la màxima fins al moment en 26 punts al final del tercer període.

 

En l'últim període l'equip taronja ja tenia el partit pràcticament fet, amb una diferència que ja superava els 30 punts amb triples de Romero i Buenavida. El tècnic taronja estava podent girar i donar molts minuts a les més joves, perquè pràcticament tot l'equip estava aportant de cara al cércol. La Fonteta gaudia. Valencia Basket no va permetre que la renda baixara i va continuar defensant fins a l'últim moment i trobant bons tirs. La renda va arribar fins als 38 punts de la mà de Cox. L'últim triomf de l'any es quedava a casa.


TAGS: