Valencia Basket suma a la Fonteta davant Carplus Fuenlabrada (92-86)

03/01/2023

Valencia Basket va mantindre la seua bona línia a la Fonteta per a sumar el seu seté triomf en la Liga Endesa en imposar-se al Carplus Fuenlabrada per 92-86. L'equip taronja va anar dominant la major part de la primera part i va disposar en un parell d'ocasions de ventajar al voltant dels nou punts aprofitant a Rivero en la pintura (14 punts), però a l'encert exterior dels madrilenys en eixos moments concrets van permetre que el partit s'anara al descans amb 40-36. Després d'una eixida després de l'intermedi en la qual a l'equip taronja li va costar anotar, Harper (18 punts) i Pradilla (11) van donar un colp al partit per a donar-li un avantatge que va arribar a ser de 17 per al Valencia Basket en el tercer quart i encara que l'esforç visitant li va permetre acostar-se amb els triples de Novak i Hannah en la recta final, el triomf local va acabar arribant per 92-86.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Jonah Radebaugh, Josep Puerto, Jaime Pradilla i Bojan Dubljevic. Un triple del base taronja va obrir el marcador i malgrat la cistella de Fernández, Dubljevic va repetir des de darrere de l'arc. L'equip taronja trobava triples oberts que no entraven, però no encaixava i una safata en acció individual de Radebaugh mantenia per damunt al quadre taronja en arribar a la meitat del primer acte. Fernández i Eyenga col·locaven el 9-10 abans d'una cistella d'Alexander i una safata de Prepelic, encara que un triple de Marc García ho mantenia equilibrat. Un triple i dos tirs lliures de Harper ho deixaven en 18-13 al final del primer quart.

Un triple de Prepelic va allargar el parcial taronja abans que Eyenga ho tallara en 10-0 i malgrat un triple de Novak, sis punts seguits de Rivero defensaven l'avantatge local i portaven a Pichel a parar el partit. Un parcial visitant era el que portava a Mumbrú a gastar el temps mort, en aquest cas amb 27-25, a sis minuts per a arribar al descans. Tot i l'aturada, García va tornar a empatar el partit encara que Prepelic va trobar per dues vegades a Rivero en la pintura i després d'una bona defensa, Ferrando va clavar el triple des de la cantonada per a tornar a estirar la renda local. Una anella passada de Radebaugh i una assistència de Ferrando per a Dubi i un ganxo de Pradilla van replicar a dos triples de Senglin encara que un 2+1 de Macoha manava el partit al descans amb 40-36.

Kromah va tornar a empatar el partit abans que Jones ficara la primera taronja de la segona meitat. Un triple de Dubljevic i una pilota penjada per Harper que Pradilla va convertir en dos punts donaven un poc d'aire al quadre taronja, que després va atacar primer amb paciència perquè Prepelic trobara a Rivero en la pintura i després amb velocitat perquè la jugada acabara amb un triple des de la cantonada que posava per primera vegada la desena d'avantatge i portava a Pichel a parar el partit. Hannah posava el 53-45 al pas pel minut 27 però un triple de Harper i els tirs lliures estiraven un poc més la renda local. Harper i Pradilla van córrer el camp per a anotar en transició i el propi Jared va anotar un altre triple per a posar una màxima de +17, encara que un parell d'encerts visitants deixaven el marcador en 66-53 amb deu minuts per jugar.

Dos triples de Pradilla i Prepelic van contindre la bona eixida de quart dels madrilenys i un altre de Dubljevic recuperava de nou la renda local. Després del temps mort de Pichel, l'equip madrileny va pujar la intensitat de la seua pressió i malgrat els dos tirs lliures de Ferrando i una safata de Prepelic ficaven el partit en els últims tres minuts amb 79-68. Harper i Pradilla van tornar a assumir el protagonisme ofensiu en la recta final per a defensar l'avantatge local però els triples de Novak i Hannah van apretar el partit per a arribar amb 85-79 amb un poc més d'un minut per jugar. Harper des del tir lliure i Xabi després d'una recuperació van avortar l'intent de remuntada madrileny en un partit que amb l'encert final dels visitants va acabar amb 92-86