Valencia Basket, l'equip més equilibrat de la LF Endesa

06/01/2023

Valencia Basket va finalitzar la setmana passada la primera volta de la LF Endesa com a ‘campió d'hivern’ una condició que mai abans havia tingut amb un balanç de 12-3. L'equip taronja lidera la classificació, empatant amb Spar Girona -encara que superant-li el average-, gràcies a moltes coses però, especialment, perquè ha demostrat ser el més equilibrat en la competició. Un equip en el qual a més de les 9 jugadores que formen la base, les jugadores vinculades estan tenint també un paper important en el gran rendiment exhibit.

 

El combinat que dirigeix l'equip de Rubén Burgos és el més anotador de la LF Endesa amb 75,8 punts per partit. No obstant això, no té a cap jugadora en el Top10 d'anotadores, ja que el protagonisme en atac està molt repartit. Queralt Casas està situada en la 3a posició, amb 13,1 punts per partit, però Valencia Basket té a 3 per damunt dels dobles dígits, sumant-se a ella també Lauren Cox i Leticia Romero. Una dada que mostra les múltiples amenaces que ofereix l'equip.

 

A aqueixa capacitat de generar punts de múltiples jugadores, també s'afig la de facilitar-los a les companyes. Valencia Basket és l'equip que més assistències reparteix amb 16,1 per partit i, a més, té a 3 jugadores en el Top13. Cap equip té a tantes. Casas és 5a, Ouviña 11a i Romero 13a.

 

Amb 65,3 punts, el conjunt taronja és el quart equip que menys encaixa, encara que per poca diferència amb els tres primers. Això sí, lidera altres estadístiques que mostren la intensitat i l'esforç que posa l'equip en cada defensa. Valencia Basket és el primer en recuperacions amb quasi 10 de mitjana, tenint a Casas i Ouviña en 2a i 3a posició en la lliga, amb una mitjana de 2 recuperacions. L'equip també lidera el rànquing de taps amb quasi 4 per trobada i tres jugadores en el Top10 de la competició. Cox, Gülich i Carrera ocupen la 1a, 2a i 10a posició, respectivament.

 

Totes aquestes estadístiques deixen a Valencia Basket com l'equip més valorat de la LF Endesa amb quasi 90 de valoració mitjana. Encara que Casas tanca el Top5 de la lliga amb 17,8 crèdits, la valoració global de l'equip està molt repartida amb altres tres jugadores amb dobles dígits -Coix, Romero i Torrens- i amb Carrera, Gülich i Ouviña superant els 8 de valoració.

 

A més, tot això repartint minuts i esforç entre tot l'equip. Cap jugadora supera els 30 de mitjana. Només Casas frega 29 minuts per partit i li segueix Cox, que no arriba als 26. La resta de l'equip ronda prop dels 20 minutos. Les joves també estan oferint minuts de qualitat. La jugadora de 18 anys Elena Buenavida està en pista una mitjana de 18 minuts i la júnior de L’Alqueria Awa Fam supera els 10.

 

Malgrat les dificultats que va tindre Valencia Basket en l'inici de la temporada amb un balanç de 2-3, l'equip ha treballat i ha cregut en aqueix treball per a, des d'aqueix moment, revertir la situació amb un 10-0 que li ha catapultat al lideratge. Tot això malgrat l'absència de Bec Allen -amb l'arribada de Christinaki per a ajudar fins al 31 de desembre- i malgrat l'exigència d'estrenar-se en la EuroLeague Women on, l'equip taronja, està en posició de playoff. Els números estan reflectint el treball de les jugadores i el staff tècnic de Valencia Basket.


TAGS: