Remuntada incompleta davant el Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade (75-77)

06/01/2023

Valencia Basket va tindre un triple llunyà de Harper per a poder emportar-se un partit en el qual quasi sempre va anar per darrere davant el Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade per 75-77 en un partit en el qual no va poder aprofitar cap de les seues opcions de culminar la remuntada. L'equip taronja va anar per darrere durant la primera meitat per l'afinada ofensiva sèrbia personificada fonamentalment en Petrusev, encara que l'espurna que va aportar Harper en el seu primer relleu i Jasiel Rivero no van permetre que la renda local pujara massa i es va arribar amb cinc de desavantatge al descans. La defensa taronja va millorar després del descans però l'encert en el triple dels visitants no deixava al Valencia Basket culminar la remuntada en el tercer quart i malgrat tancar la seua anella durant diversos minuts en l'últim, els triples deslliurats de l'equip taronja no entraven i Petrusev estirava a nou la renda visitant a tres minuts del final. L'equip taronja va traure l'orgull per a tornar al partit amb un parcial de 8-0 i Jones va aparéixer al final per a mantindre vives les opcions, però el tir final tampoc va poder culminar la remuntada

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Jonah Radebaugh, Josep Puerto, James Webb III i Bojan Dubljevic. Dos tirs lliures del base taronja i un triple de Puerto van equilibrar el bon inici ofensiu dels visitants i Jones va trobar a Radebaugh en la pintura per a la cistella, però Dobric i Petrusev van posar el 7-8 abans d'un ganxo de Dubljevic. Tres tirs lliures de Jones i una antiesportiva sobre Webb que es va quedar en un punt van donar una lleugera renda a l'equip taronja en arribar a la meitat del primer acte però Petrusev i Bentil posaven el 13-14. Pradilla en l'anotava en la pintura però el quadre visitant castigava els errors per a córrer i posar el 15-20 al pas pel minut 8. Rivero després de rebot ofensiu i dos tirs lliures de Xabi López-Arostegui van trobar la resposta de Nedovic per a arribar amb 19-24 al final del primer quart.

Harper va trobar a Alexander perquè amb un mat ficara la primera del segon acte i després va respondre amb un altre al triple de Nedovic. El base taronja va revolucionar el joc ofensiu recolzant-se en el canadenc o traient una falta de tres tirs però l'equip serbi continuava traient alguna cosa en cada atac per a mantindre's per damunt. Rivero va replicar al triple de Lazic i Harper va traure una altra falta de tirs per a donar-li la volta al marcador abans que Petrusev i un triple de Holland posaren el 34-38 a cinc minuts per al descans. L'equip taronja es va embossar en atac i un nou triple de Holland posava set a dalt als visitants abans d'una acció individual de Rivero i un triple des de la cantonada de Radebaugh. L'equip taronja va retallar a un amb els tirs lliures però el quadre visitant va trobar punts dels seus interiors per a deixar-ho en 42-47 en arribar a l'intermedi.

Jones va ficar la primera de la segona meitat i tot i el triple de Dobric, la defensa taronja va millorar després del descans i dos tirs lliures de Radebaugh i un altre encert de Jones van permetre a l'equip taronja acostar-se a dos abans d'un triple de Lazarevic per al 48-53. Pradilla li ho va retornar i després es va escórrer per línia de fons per a empatar el partit abans d'un triple de Nedovic per al 53-56. Radebaugh també va encertar des de darrere de l'arc però Nedovic sostenia l'atac local per a impedir que l'equip taronja culminara la remuntada malgrat dos tirs lliures de Webb per a arribar amb 58-61 a deu minuts per al final.

Dues bones accions individuals del Crvena Zvezda estiraven de nou el seu avantatge fins als set punts abans d'un tir lliure de Rivero i un triple de Harper encengueren una reacció que va començar des de la defensa tancant l’anella en diverses accions consecutives. Els triples de l'equip taronja no entraven i Xabi es va deixar un llançament lliure, i encara que la defensa valenciana continuava intensa, dos llançaments des de la personal de Nedovic i cinc punts seguits de Petrusev posaven el 63-72 a tres minuts per a acabar. Pradilla va ficar a la novena un triple taronja en l'últim acte i després d'una bona defensa, Jones es va escórrer per la línia de fons per a convertir dos punts i retallar a quatre quan encara quedaven dos minuts de joc. Valencia Basket va encadenar diverses accions d'energia per a no encaixar però no anotava fins que Prepelic va traure una falta de tres tirs que no va perdonar per a posar a un al quadre taronja amb 31 segons per jugar. Nedovic no va fallar des del tir lliure per al 71-74, Jones es va anar a l’anella per a la safata però Petrusev tampoc va errar des de la personal per a 73-76 amb 11 segons en el crono. Jones es va anar de nou a l’anella per a ficar la safata i Nedovic es va deixar un tir lliure per al 75-77. El triple de Harper sobre la botzina no va entrar i la victòria va ser per als serbis.