Gesta taronja en la pista del ZVVZ USK Praha (75-82)

11/01/2023

Assalt al Kralovka Arena. Valencia Basket va competir de principi a fi, va creure i va aconseguir dominar a un dels equips candidats al títol a la EuroLeague Women. L'equip de Rubén Burgos, partint des d'una gran defensa i gràcies també a un bon nivell d'encert -sobretot de Torrens i Gülich- no va donar opció al ZVVZ USK Praha, estant per davant durant pràcticament tot el partit. La diferència de 7 empata l'obtinguda per les txeques a la Fonteta. L'equip de Rubén Burgos suma un balanç de 6-3 en la EuroLeague Women i continua en posicions de playoff.

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Alba Torrens, Raquel Carrera i Lauren Cox. El primer punt del partit era per a Jones des del tir lliure i Casas estrenava des del triple. La trobada va arrancar molt ràpid, amb transicions i atacs curts. Praga agafava un primer avantatge amb un parcial de 8-0, partint des d'una defensa. Les de Rubén Burgos no estaven trobant bons espais en atac, mentre ella sí que l'estaven aconseguint. Ho frenava Gülich de mitjana distància. No obstant això, després d'una nova canastra fàcil de les locals sota el cércol, el tècnic taronja demanava temps mort. Bona reacció amb un 4-0 que ajustava les coses. Mentre tot l'equip s'unia en defensa, Gülich prenia responsabilitat en atac i retallava a un punt. Encara que les locals estaven guanyant la partida en el rebot, Valencia Basket va saber aprofitar les pèrdues rivals i finalitzava el quart amb un 5-0 entre Casas i Gülich i un +2. L'alemanya acabava amb 12 punts els deu primers minuts.

El parcial pujava a 9-0 i 6 punts d'avantatge en l'inici del segon període. Molt millor ara en el rebot. Però Jones ho parava i iniciava un 6-1 que tornava a estrényer al màxim el marcador. Protagonisme ara per a Buenavida, que els seus 7 punts consecutius mantenien amb la davantera a Valencia Basket. Cox pujava la renda a 11 punts amb un triple. Amb el 10-0 taronja, l'entrenadora local demanava temps mort. L'encert de l'equip seguia molt alt i el parcial no deixava d'augmentar. Entre Romero i Torrens ho pujaven a 15-0 i l'avantatge a 16. Tallava la sagnia Thomas i, encara que Cox recuperava el +16, un xicotet 4-0 entre Jones i Conde provocava que Burgos parara el partit per a l'última possessió abans del descans. Valencia Basket no aconseguia anotar però marxava per davant (33-45).

El tercer quart no podia començar millor amb triple de Torrens i +15, però Thomas s'encarregava de tornar a reduir. Entre les pivots de ZVVZ USK Praha mantenien al seu equip en partit, però les taronja responien de la mà d'una imparable Cox. De moment es mantenien els dobles dígits de diferència. Fins que va aparéixer Conde. 5 punts consecutius de la jugadora espanyola trencaven aqueixa barrera i reduïen a 9. Rubén Burgos demanava temps mort. En aquests minuts estaven sent vitals els punts de Torrens per a evitar la remuntada local. Se li sumava Casas, que aconseguia un +15 molt valuós per a Valencia Basket a un minut del final de quart. Vukosavljevic reduïa a 11, però Torrens continuava incommensurable. Bona última defensa i la renda era de +13.

Les txeques eixien millor en l'últim període amb un 4-0, que trencava de nou els dobles dígits. L'equip es va posar a defensar en zona i va donar resultat, recuperant avantatge fins que va aparéixer Fagbenle, que tornava a reduir-la. El partit estava cada vegada més intens i el Praga cada vegada estrenyia més, veient que quedava menys temps en el rellotge. Un altre parcial de 4-0 local, ara de la mà de Vyoralova, i el tècnic taronja el parava. L'encert de l'equip havia baixat i es notava. La mateixa Vyoralova deixava en 5 la diferència des del tir lliure. Triple molt important de Gülich en aqueix moment, encara que el responia Thomas amb un 2+1. Els punts Carrera van sumar per a les taronja en un moment de necessitat per a tancar la victòria.