Orgull taronja enfront de l'adversitat per a tombar al campió Anadolu Efes Istanbul (81-71)

11/01/2023

Els homes de taronja, impulsats per una espectacular Fonteta, no sabien que era impossible i ho van fer. Valencia Basket va véncer al Anadolu Efes Istanbul per 81-71 malgrat totes les adversitats. Amb set baixes per lesió amb l'absència d'última hora de Chris Jones. Amb només nou jugadors professionals en una nit en la qual Lucas Marí es va estrenar en l'Eurolliga jugant cinc minuts i el debut professional de Sergio De Larrea. Amb sis jugadors en dobles dígits d’anotació i un Josep Puerto imperial (15 punts amb 4 triples sense fallada i 7 rebots per a 21 de valoració).

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Guillem Ferrando, Klemen Prepelic, Josep Puerto, Jaime Pradilla i Bojan Dubljevic. Dos triples del capità taronja i de Puerto van posar per damunt al València Basket en l'inici abans que Beaubois i Pleiss ho empataren. Una cistella de Dubljevic col·locava el 8-6 en arribar a la meitat del primer acte abans d'un triple de Mbaye que posava per primera vegada per damunt al quadre turc. Dubljevic va retornar el triple i malgrat dos encerts seguits de Clyburn, un nou triple obra de Radebaugh va arribar després de l'estrena en l'Eurolliga de Lucas Marí com desé jugador de la rotació. Un gran tapó de Kyle va acabar amb una cistella de Xabi en l'altre costat per a deixar el marcador en 16-13 al final del primer quart.

El mateix Xabi va obrir l'anotació del segon acte i després d'una recuperació de Webb, un espectacular mat de Puerto portava a Ataman a parar el partit amb 20-15 a poc menys de huit minuts per al descans. Cinc punts de Larkin van empatar el partit i van portar en este cas a Mumbrú a gastar el temps mort uns segons després. Un triple de López-Arostegui i un tir lliure de Prepelic mantenien per damunt al quadre taronja fins que Beaubois posava el 24-25 al pas pel minut 17. Una safata i dos tirs lliures de Prepelic i un triple de Puerto van trobar la resposta de Micic per a mantindre un estret avantatge taronja per a arribar al descans amb 31-30.

Dos tirs lliures de Prepelic i un triple de Puerto van contindre l'aparició ofensiva de Pleiss i el propi eslové va trobar a Dubljevic per al mat però el center alemany feia mal amb les segones opcions per a mantindre el partit equilibrat abans d'un triple de Mbaye per al 38-41 en arribar al minut 24. Pradilla va respondre al triple de Clyburn i després va convertir en dos punts una preciosa assistència de Prepelic i després d'una recuperació, Radebaugh va tornar a posar per damunt al quadre taronja a tres minuts per a acabar el tercer acte. Un triple del propi Radebaugh va ser contestat per un altre de Micic i un altre més de Larkin va estirar l'avantatge visitant. Després d'una recuperació turca en la qual els àrbitres no van apreciar falta i la tècnica posterior a Mumbrú per la protesta, el Anadolu Efes va posar un màxim avantatge que el quatre triple sense errades de Puerto retallava per a posar el 52-56 amb deu minuts per jugar.

Una acció individual de Radebaugh i un triple de Xabi López-Arostegui agarraven a l'equip taronja al partit i després de l'encert de Pleiss, un altre triple de Webb empatava el partit amb un poc més de set minuts per jugar. Després del temps mort visitant, Webb i López-Arostegui posaven el 64-60 abans d'una cistella després de rebot ofensiu de Dunston. Un triple i dos tirs lliures de Webb van estirar l'avantatge taronja i després d'una bona defensa, Prepelic es va inventar un 2+1 de fantasia per a posar deu a dalt a l'equip taronja en entrar en els últims tres minuts. Una altra bona defensa va desembocar en un triple de Webb abans d'una tècnica a la banqueta taronja per saltar la tanca publicitària a celebrar-lo que va donar un tir lliure que Larkin no va aprofitar. Sí que ho va fer amb els següents tirs lliures i després d'una acrobàtica cistella de Radebaugh, el propi Larkin va clavar el triple per a posar el 77-67 en arribar a l'últim minut. L'equip taronja va jugar amb paciència i abans de la botzina final l'entrenador Mumbrú li va donar l'alternativa a Sergio De Larrea perquè debutara com taronja abans de que el partit acabara amb 81-71.